23.01.2009. / 19:22

Autor: Hina

Laptalov suoptuženik za krijumčarenje kokaina preminuo nakon teške bolesti

Metelev je psihički stradao u pritvoru u kojem je bio više od godine dana, a nije se oporavio ni nakon što je oslobođen optužaba i izašao iz zatvora u srpnju prošle godine

Kristo LaptaloKristo LaptaloBivši prvi časnik palube na brodu Coral Sea Konstantin Metelev, koji je s kapetanom Kristom Laptalom i vođom palube Narcisom Garcijom u Grčkoj bio optužen, a zatim oslobođen za krijumčarenje kokaina preminuo je danas nakon teške bolesti u Litvi, a uzrok smrti bit će utvrđen obdukcijom, izvijestio je danas tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH) Predrag Brazzoduro.

Po njegovim riječima, Metelev je psihički stradao u pritvoru u kojem je bio više od godine dana, a nije se oporavio ni nakon što je oslobođen optužaba i izašao iz zatvora u srpnju prošle godine.

Nakon što je optužen za krijumčarenje droge, Metelev se u zatvoru "zatvorio u svoj svijet", kazao je Brazzoduro dodavši da je nakon izlaska iz zatvora odbijao ljekove i hranu, kao i u bolnici u kojoj je preminuo.

Kapetan Laptalo i njegovi kolege su na sudu u grčkom gradu Patrasu bili optuženi za krijumčarenje kokaina na brodu Coral Sea. U srpnju 2007. su pritvoreni, a kasnije su pušteni na slobodu i oslobođeni optužaba. Metelev i Garcia su oslobođeni u srpnju, a Laptalo u studenom prošle godine.

Brazzoduro je ponovio da pomorce treba zaštititi od kriminalizacije, kako bi se pomorci i njihove obitelji zaštitili od neosnovanih optužaba, koje im nanose velike posljedice i štete.

Vezane vijesti

Kazna od 17 tisuća kuna: Čičak osuđen zbog klevetanja kapetana Laptala

Kazna od 17 tisuća kuna: Čičak osuđen zbog klevetanja kapetana Laptala

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak nepravomoćno je osuđen za klevetu zbog članka napisanog o kapetanu Kristi Laptalu, koji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika