26.01.2009. / 07:51

Autor: Katarina Zorić

Dražen Lalić: Povraća mi se od rukometnog prvenstva

On smatra da je jedino Božidar Kalmeta imao snage kazati prave riječi, dok se tako nešto, kako kaže, ne može očekivati od besprizornog Ivana Kureta

Dražen LalićDražen LalićSociologa Dražena Lalića nije uhvatila rukometna euforija koja ovih dana trese Hrvatsku. On, naime, smatra da riječ o zamjeni teza “kruha i igara” u “pljačke i igara”.

“Upravo mi se povraća od ovog rukometnog prvenstva, zbog čijih dvorana godinama nećemo imati novca za gradnju škola, vrtića i svega što je ovoj zemlji potrebnije od spektakla. Zapanjujuća je šutnja ključnih političkih aktera, Ive Sanadera i Milana Bandića, koji zapravo šalju odobravajuću poruku izgrednicima, a među ostalima šutnjom se bavi i moj HHO", rekao je Lalić Slobodnoj Dalmaciji.

On smatra da je jedino Božidar Kalmeta imao snage kazati prave riječi, dok se tako nešto, kako kaže, ne može očekivati od besprizornog Ivana Kureta.

Komentirajući navijačka divljanja posljednjih dana, Lalić je ustvrdio da nije riječ o grupici izgrednika: "Riječ je o najrazličitijim osobama, od klasičnih navijača, do jednog gradonačelnika, koji nas kao zemlju u cjelini predstavljaju – kao potpuno nespremnom za Europsku uniju.”

Sličan stav dijeli i splitski sociolog mlađe generacije mr. Siniša Kuko koji tvrdi kako je s rukometnim prvenstvom na vidjelo izišla domaća ksenofobija.

Vezane vijesti

Documenta 'brani' Dragu Hedla

Documenta 'brani' Dragu Hedla

Voditeljica nevladine organizacije Documente, Vesna Teršelič, pohvalila je odlikovanje novinara Drage Hedla Redom Stjepana Radića i izrazila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika