26.01.2009. / 11:14

Autor: Katarina Zorić

Srpske reakcije na svjetsko rukometno prvenstvo: Hrvati su ustašoidi

Zastupnica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta kaže da mržnja Hrvata prema Srbima nikad nije ni prestajala

Srbijanski list Kurir objavio je tekst pod naslovom Ustašoidi u kojem piše o incidentima na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj. Navode da je od početka Svjetskog rukometnog prvenstva mržnja prema Srbima i svemu što je srpsko doživela kulminaciju.

Aleksandar Vučić, zamjenik predsjednika SNS-a rekao je listu da iza svih incidenata stoji hrvatska država, koja ih, smatra on, i potiče.

"Kad se oni tako ponašaju prema našoj državi i njezinim simbolima, onda možemo zamisliti kako je tek Srbima koji tamo žive! Srbija treba zaštititi i u međusobnoj razmjeni s Hrvatskom imati reciprocitet. Ako 200 njihovih tvrtki posluje u Srbiji, isto toliko i mi moramo imati kod njih. Također, trebamo, ne ugrožavajući i ne napadajući nikoga, zaštititi sebe, svoje ekonomske i političke interese, ali i pravo na normalan život građana srpske nacionalnosti koji žive na teritoriju Hrvatske", istaknuo je Vučić.

Prema riječima Dragana Šormaza, zatupnika DSS-a, radnje Hrvata pokazuju da su iskompleksirani.

"Ako gradonačelnik Zadra naredi skidanje zastava zemalja sudionica i ako to prenesu svjetski mediji, kao i informaciju da se državljani drugih zemalja ne mogu slobodno kretati, tko će im onda doći ljeti na more. Njihov problem", kaže Šormaz.

Zastupnica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta kaže da mržnja Hrvata prema Srbima nikad nije ni prestajala.

"Zamjerali smo Borisu Tadiću što im se ispričavao za nekakve srpske zločine. Hrvati su ti koji su činili zlo, a ne mi. Ovo što se događa je diplomatski skandal. Hrvati su zagriženi antisrbi! Takav je i narod i vlast, i sva ta priča o sanaderizaciji kao demokratizaciji Hrvatske nema nikave veze sa stvarnošću", kaže Vjerica Radeta.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika