Objavljeno u Nacionalu br. 689, 2009-01-27

Autor: Marko Biočina

Njemačka tvrtka Bilfinger Berger novi vlasnik Đuro Đaković Montaže

Njemačka tvrtka Bilfinger Berger Power Services Gmbh novi je vlasnik hrvatske tvrtke Đuro Đaković Montaža. Takvu odluku donio je Nadzorni odbor Đuro Đaković Holdinga nakon što je ponuda Bilfingera jedina pristigla na natječaj raspisan krajem prošle godine. Za vlasništvo nad 126.594 dionice Montaže, što predstavlja vlasnički udjel od 50 posto plus jednu dionicu, njemačka će tvrtka morati izdvojiti 63,3 milijuna kuna. Uz to, Bilfinger je u svojoj ponudi predstavio i poslovni plan za razdoblje do 2013. godine, te se obvezao kako u sljedeće tri godine neće otpuštati radnike, a sljedećih pet mijenjati osnovnu djelatnost tvrtke.

Iako su neki čelnici Đuro Đaković Holdinga izrazili svoje razočaranje činjenicom da je pristigla samo jedna ponuda za kupnju Đuro Đaković Montaže, ocijenjeno je kako je to posljedica loše ulagačke klime izazvane globalnom gospodarskom krizom. U Holdingu su uvjereni kako će Bilfinger Berger osigurati uspješno poslovanje i daljnji razvoj Đuro Đaković Montaže. Inače, Montaža je nedavno sklopila niz unosnih ugovora u državama istočne europe. Tako je u Poljskoj sklopljen ugovor o izradi, demontaži postojeće i montaži nove opreme u termoelektrani Belchatów 4, najvećoj termoelektrani na ugljen u Europi, ukupnog kapaciteta 4400 megavata. Radovi na kojima će biti angažirano 150 radnika trebali bi trajati devet mjeseci, a njihova vrijednost iznosi 4,4 milijuna eura. Također, Montaža posluje i u Bugarskoj.

Vezane vijesti

Đuro Đaković Holding isporučio 10 teretnih vagona HŽ Cargu

Đuro Đaković Holding isporučio 10 teretnih vagona HŽ Cargu

U Slavonskom Brodu održana je primopredaja teretnih vagona serije Habbins od strane Đuro Đaković Holdinga predstavnicima Hrvatskih željeznica. Obje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika