Objavljeno u Nacionalu br. 689, 2009-01-27

Autor: Plamenko Cvitić

Vulgarni sudac

Ivan Turudić opsovao novinara Nacionala

Ivan Turudić, sudac Županijskog suda u Zagrebu, opsovao je prošle subote u zagrebačkoj Areni novinara Nacionala Berislava Jelinića. To se dogodilo u VIP loži Zagrebačke arene uoči rukometne utakmice reprezentacija Hrvatske i Mađarske. Jelinić se slučajno zatekao za švedskim stolom u blizini Jasne Smiljanić, također sutkinje Županijskog suda, u čijoj je blizini stajao Turudić i jeo. Jelinić je prvo pozdravio sutkinju Smiljanić, razmijenio s njom nekoliko rečenica, a potom mu je Turudić punih usta rekao: "Fuck off! Kako te nije sramota da mi se obraćaš?" U prijevodu, Turudić je novinaru rekao odj...!, iako novinar Nacionala s njim uopće nije razgovarao.

Nacional je u proteklih sedam godina i o sutkinji Jasni Smiljanić i o Ivanu Turudiću pisao u više navrata. Dok se o sutkinji Smiljanić pisalo uglavnom kritički, Turudića je Nacional nekoliko puta uzeo u zaštitu u vrijeme kada mu se neosnovano imputiralo da je korumpiran. Međutim, o njegovu se radu u Nacionalu pisalo i kritički. Jelinić ih oboje poznaje od prije, a s Turudićem je jedno vrijeme često kontaktirao. Za razliku od Jasne Smiljanić, Turudićeva taština očito ne podnosi novinarsku kritiku.

Vezane vijesti

Turudić odolio mađarskim 'napadima'

Turudić odolio mađarskim 'napadima'

Suđenje Ivi Sanaderu za slučaj Ina-MOL dobilo je nesvakidašnji zaokret kada su mađarski članovi Nadzornog odbora Ine dopisom pokušali utjecati na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika