01.02.2009. / 10:59

Autor: Katarina Zorić

Danas finale: Hrvatska ide po zlatnu medalju

Izjavu francuskog izbornika Claudea Oneste da bi u neizvjesnom finalu mogli odlučiti suci koji bi prevagnuli u korist domaćina nazvao, Červar je nazvao neuspjelom šalom

Hrvatska danas željno iščekuje završnicu Svjetskog rukometnog prvenstva. Odlična igra hrvatskih rukometaša na ovom prvenstvu probudila je nadu da će Červarovi momci opet biti zlatni.

Izbornik Lino Červar jučer je izjavio kako su naši rukometaši potvrdili da su najveći sportski brend u Hrvatskoj, a možda i u svijetu.

"Cijelo ovo Svjetsko prvenstvo ispunjava me zadovoljstvom i jer u Hrvatskoj vlada posebno ozračje, puno altruizma i dobrote, što nedostaje našim ljudima. Sretan sam i jer smo napravili uspješan spoj našeg sjevera i juga, a navijanje u Splitu i Zagrebu svjedoči o velikoj povezanosti i ljubavi spram reprezentacije", istaknuo je Červar.

Izbornik je optimističan u pogledu večerašnjeg finalnog susreta s Francuskom. "S Francuzima će biti drugačije. Bit će to sudar dvije različite koncepcije igre - francuske snage i prodornosti i naše vještine, imaginacije i atraktivnosti. Mislim da igramo modernije i da je naša igra prava budućnost rukometa", optimistično je ustvrdio Červar.

Izjavu francuskog izbornika Claudea Oneste da bi u neizvjesnom finalu mogli odlučiti suci koji bi prevagnuli u korist domaćina nazvao, Červar je nazvao neuspjelom šalom. "Imam ozbiljne primjedbe na suđenje na prošlim natjecanjima, kada su suci bili posve na strani domaćina, a odgovorno tvrdim da to nije slučaj u Hrvatskoj. Mislim da je Onesta to izjavio jer nas se boji", rekao je hrvatski izbornik.

Červar ipak cijeni Francuze za koje kaže kako su dokazali su da su rukometna velesila. Međutim, vjeruje u svoju momčad: "Odlučit će naša obrana i strpljenje u napadu, to je put do zlata".

Doček rukometaša na Trgu bana Jelačića

Veliko finale večeras će se moći pratiti na Trgu bana Josipa Jelačića. Kako je najavio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, organiziram je i doček hrvatskih rukometaša koji će započeti u 20 sati i 30 minuta.

Vezane vijesti

WTA Sydney: Azarenki prvi naslov u 2012. godini

WTA Sydney: Azarenki prvi naslov u 2012. godini

Bjeloruska tenisačica Viktorija Azarenka pobjednica je ženskog WTA turnira u australskom gradu Sydneyju. Slavila je treća igračica svijeta protiv… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika