02.02.2009. / 17:55

Autor: Katarina Zorić

Zbog reklamnih bedževa Dominikovića i Šole, RTL-u prijeti kazna od milijun kuna

Na RTL-u pak neslužbeno kažu da je riječ o uobičajenoj praksi na inozemnim televizijama da sportaši u javnim nastupima ističu svoje sponzore s kojima su ugovorno vezani. Tvrde da reklame na prsima njihovih komentatora nemaju veze s RTL-om, nego su oni tražili da im se ugovorom dopusti takva mogućnost, što je i učinjeno

Foto: RTLFoto: RTLRTL televizija mogla bi skupo platiti korištenje komentatorskih usluga bivših rukometaša Davora Dominikovića i Vlade Šole tijekom rukometnog prvenstva. Oni su, naime, na svoje košulje stavili reklamne bedževe koji su se jasno vidjeli tijekom izravnih prijenosa utakmica. Dominiković je imao bedževe s reklama za čips i paraš za rublje dok je Šola reklamirao sportsku kladionicu.

Ocijeni li Vijeće za elektroničke medije da su reklamnim bedževima prekršili zakon i bude li jednako razmišljao prekršajni sudac, RTL televizija bi mogla biti kažnjena s milijun kuna, piše Poslovni dnevnik.

Predsjednik Vijeća za elektroničke medije Zdravko Kedžo istaknuo je da Vijeće ima određenih dilema te ja najavio održavanje sjednice o toj temi. Ako utvrde da je riječ o prikrivenom oglašavanju, kaže Kedžo, podnijet će prekršajnu prijavu i zatražit će najstrožu kaznu koja iznosi milijun kuna.

U Hrvatskoj udruzi reklamnih agencija ne vide problem u bedževima komentatora jer, kako navode, ne postoji razlika između logotipa na dresovima intervjuiranih igrača i onih na odjeći voditelja. "I jedni i drugi su tu zbog medijskog eksponiranja kao rezultata sponzorskog poslovnog odnosa", pojasnio je predsjednik reklamne udruge Slaven Fischer.

Na RTL-u pak neslužbeno kažu da je riječ o uobičajenoj praksi na inozemnim televizijama da sportaši u javnim nastupima ističu svoje sponzore s kojima su ugovorno vezani. Tvrde da reklame na prsima njihovih komentatora nemaju veze s RTL-om, nego su oni tražili da im se ugovorom dopusti takva mogućnost, što je i učinjeno.

Iako na RTL-u ne žele ulaziti u to koga se reklamiralo, ipak priznaju da im je zasmetao izgled bedževa. Budući da su voditelji u završnici natjecanja imali nešto manje uočljive bedževe, očito je da je to nezadovoljstvo prešlo i na njih.

Brendovi istaknuti na bedževima nisu bili među službenim sponzorima Hrvatskog rukometnog saveza, a ni RTL-ova prijenosa.

Vezane vijesti

HRT protiv RTL-a: 'Medijski rat televizija'

HRT protiv RTL-a: 'Medijski rat televizija'

Hrvatska radiotelevizija (HRT) danas je neprimjerenim, neistinitim i neutemeljenim ocijenila izjave predsjednika Uprave RTL-a Johannesa Zulla da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika