Objavljeno u Nacionalu br. 690, 2009-02-03

Autor: Plamenko Cvitić

Iznenadna odluka Ingre

Iz tiskanog izdanja: Bandić je neće pa u Ingri razmišljaju o prodaji Arene Zagreb

AKO GRAD ZAGREB uskoro ne preuzme dvoranu, Ingra bi mogla preduhitriti banku i prodati Arenu najboljem ponuđačuAKO GRAD ZAGREB uskoro ne preuzme dvoranu, Ingra bi mogla preduhitriti banku i prodati Arenu najboljem ponuđačuStatus novoizgrađene Arene Zagreb još uvijek nije riješen. Naime, budući da Arena tijekom prosinca nije dobila trajnu, nego samo privremenu uporabnu dozvolu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je od izvođača, zagrebačke tvrtke Ingra, preuzeti objekt. Kako ističu Nacionalovi izvori bliski Ingri, ta bi tvrtka uskoro mogla javno objaviti da Arenu Zagreb - nudi na prodaju.

Naime, iako je Grad Zagreb formalno trebao preuzeti dvoranu čim je ishođena bilo kakva uporabna dozvola, Bandić je to odbio učiniti, a pretpostavlja se da bi u svojoj nakani mogao ustrajati sve dok Ingra ne dobije trajnu uporabnu dozvolu, za što ima rok od 90 dana.

Unatoč tomu zagrebačka gradska vlast javno se ponaša kao da je dvoranu već uzela pod svoje, čega je najbolji pokazatelj to što je već objavljen natječaj za tvrtku koja bi ubuduće trebala upravljati dvoranom. Ipak, da bi dvoranu Grad uopće nekome dao u podnajam, prije toga bi trebao dobiti suglasnost od Ingre, koja je prema nekim izvorima čvrsta u odluci da ne izda suglasnost ni za jednu tvrtku dok god Grad formalno ne preuzme Arenu, i - što je još važnije - počne plaćati mjesečne rate najma.

Zlonamjerni glasovi već neko vrijeme upozoravaju da gradonačelnik Bandić pokušava što više otezati s početkom plaćanja mjesečnog najma dvorane, jer, osim svote od 6 milijuna kuna na mjesec, mora uplatiti i godišnji depozit od 65 milijuna kuna. U Ingri su vjerovali da će službena primopredaja biti obavljena sredinom prosinca, pa se očekivalo da će Grad početi s plaćanjem već od siječnja.

Budući da do toga nije došlo, nitko ne zna kakav će biti razvoj situacije: ako, naime, Grad bude i dalje otezao, dovest će se u opasnost da sredinom travnja banka koja je osiguravala cijeli projekt sjedne na hipoteku i potom Arenu proda kome god želi.

Kako ističu Nacionalovi izvori, u Ingri se užurbano pripremaju i za takvu mogućnost, pa nije nemoguće ni da ta tvrtka preduhitri banku i samostalno proda Arenu najboljem ponuđaču, što bi ipak bilo sramotno za državne i gradske vlasti koje su se mjesecima uoči rukometnog prvenstva klele u potrebu izgradnje grandioznih sportskih arena.

Vezane vijesti

Novi misteriozni ugovor od 30,7 milijuna eura za Ingru

Novi misteriozni ugovor od 30,7 milijuna eura za Ingru

Na istom tradicionalnom tržištu na kojem je Ingra sklopila lanjski visokovrijedan projekt, nisu željeli otkriti kojem, ugovorena je realizacija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika