03.02.2009. / 18:33

Autor: Martina Čizmić

Markov je Matijevićeve dokaze o švercu nafte predao DORH-u

Nacional.hr posjeduje dokument od 13. lipnja 2003. koji potvrđuje da je tadašnji predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Ante Markov, dostavio Matijevićeve dokaze o švercu nafte glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću

Robert Matijević, bivši voditelj Službe za suzbijanje krijumčarenja pri Carinskoj upravi, tvrdi da posjeduje dokumente koji ukazuju na moguću korupciju državnih službenika, vezano uz krijumčarenje nafteRobert Matijević, bivši voditelj Službe za suzbijanje krijumčarenja pri Carinskoj upravi, tvrdi da posjeduje dokumente koji ukazuju na moguću korupciju državnih službenika, vezano uz krijumčarenje nafteAntikorupcijsko vijeće trebalo je na današnjoj sjednici raspravljati o predstavki Roberta Matijevića, bivšeg voditelja Službe za suzbijanje krijumčarenja pri Carinskoj upravi, koji tvrdi da posjeduje dokumente koji ukazuju na moguću korupciju državnih službenika, vezano uz krijumčarenje nafte i naftnih derivata.

Kako je Vijeće odlučilo odgoditi raspravu do očitovanja svih institucija i pojedinaca koji su navedeni u Matijevićevoj predstavci, Matijević je ogorčen postupkom Vijeća novinarima ispričao točno o čemu se radi.

Istaknuo je kako posjeduje službene dokumente iz 2001. i 2002. godine koji ukazuju na nestručan i "aljkav" rad državnih službenika. Dodao je kako je još 2003. bio u Saboru kod Ante Markova koji ga je službeno saslušao i kojemu je predao niz dokumenata o švercu nafte, kave i korupciji.

"Svi dokumenti koje sam mu dao misteriozno su nestali, pa sam podnio kaznenu prijavu protiv Markova i predao je USKOK-u", rekao je novinarima Matijević.

No, nacional.hr posjeduje dokument od 13. lipnja 2003. godine koji potvrđuje nešto sasvim drugo. Naime, tim dokumentom, tadašnji predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Ante Markov, dostavlja Matijevićeve dokaze glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću.

"U privitku Vam dostavljam dokumente koje je nakon razgovora u Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost održanog 29. svibnja 2003. godine predao na korištenje gospodin Robert Matijević. Smatram da je nužno da se sa cjelokupnom tom dokumentacijom upozna i Državno odvjetništvu, te da nas izvijesti o svom stajalištu o tome", stoji u dokumentu koji je potpisao Markov.

Što se točno dogodilo sa dokumentima kada su predani Državnom odvjetništvu, nije poznato, no čekamo njihov odgovor. Možda je USKOK, nakon što im je Matijević dao svu dokumentaciju krenuo u akciju.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika