04.02.2009. / 13:25

 

Bebić stao na SDP-ovu stranu: Vidović je u pravu, nisu nas napali Srbi

Vidović je istaknuo da se Hrvatska nije borila protiv srpskog naroda nego protiv onih koji su zastupali velikosrpsku fašističku ideologiju te da poistovjećivanje cijelog naroda s onima koji su takvu ideologiju zastupali nije pošteno prema onim građanima Hrvatske srpske nacionalnosti koji daju doprinos svojim gradovima i Hrvatskoj u cjelini

Luka BebićLuka BebićPredsjednik Sabora Luka Bebić izjavio je danas kako Hrvatsku nije napao srpski narod nego oni koji su imali velikosrpsku ideologiju. Tim je riječima Bebić podržao SDP-ovog Davorka Vidovića koji je tijekom rasprave o o SDP-ovu prijedlogu dopuna Zakona o odlikovanjima i priznanjima rekao da danas u Hrvatskoj mlađi ljudi ne znaju tko su bili hrvatski heroji, a ni tko su bili naši neprijatelji.

Vidović je istaknuo da se Hrvatska nije borila protiv srpskog naroda nego protiv onih koji su zastupali velikosrpsku fašističku ideologiju te da poistovjećivanje cijelog naroda s onima koji su takvu ideologiju zastupali nije pošteno prema onim građanima Hrvatske srpske nacionalnosti koji daju doprinos svojim gradovima i Hrvatskoj u cjelini.

Na tu je izjavu oštro reagirao HDZ-ov Niko Rebić koji je Vidovića optužio da vrijeđa. "Svašta se može čuti u Saboru, ali to da Srbi nisu napali Hrvatsku, to je netočno. Ne samo da su napali Hrvatsku nego su napali i sve nesrpske narode u svome osvajačkom pohodu. Ali čuti da nas nisu napali Srbi, to vrijeđa", rekao je Rebić.

Umjesto podrške stranačkom kolegi, predsjednik Sabora stao je uz Vidovića što je izazvalo čuđenje mnogih. Bebić je pojasnio da mora postojati distinkcija između onih koji su htjeli veliku Srbiju i cijelog srpskog naroda. (K.Z.)

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika