05.02.2009. / 08:01

Autor: Katarina Zorić

Diplomatska ofenziva: Pahor kreće u snažno lobiranje za Sloveniju

Prema svemu sudeći, Pahor će tražiti podršku za inicijativu Ollija Rehna prema kojoj bi granicu trebalo odrediti tročalno vijeće na čelu s Martijem Ahtisaarijem

Borut PahorBorut PahorSlovenski premijer Borut Pahor započinje danas svoju europsku mini turneju kojom želi osnažiti poziciju Slovenije u graničnom prijeporu s Hrvatskom koja je uzrokovala blokadu hrvatskih pristupnih pregovora s EU-om.

Prema svemu sudeći, Pahor će tražiti podršku za inicijativu Ollija Rehna prema kojoj bi granicu trebalo odrediti tročalno vijeće na čelu s Martijem Ahtisaarijem. Takvom prijedlogu oštro se protivi hrvatski državni vrh koji smatra da se pitanje granice treba riješavati pred međunarodnim sudom.

Slovenski analitičari navode da će Pahor tijekom posjete vodećim europskim prijestolnicama, osim o sporu s Hrvatskom, razgovarati i o aktualnim pitanjima globalne gospodarske krize i europskim temama.

Pahor će turneju započeti susretom s britanskim premijerom Gordonom Brownom. Osim Londona posjetit će Pariz i Berlin te se sastati i s Nicolasom Sarkozyjem i Angelom Merkel. U pratnji slovenskog premijera idu i ministri za financije i europska pitanja.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika