06.02.2009. / 14:13

Autor: Orhidea Gaura

Tajna veza ubojice Ivane Hodak i Vlade Kobeščaka

Kakve su točno veze između Vlade Kobeščaka i Mladena Šlogara Žile, nije poznato, ali očito da je Kobeščak imao kontakte s podzemljem, a Šlogar vojnički backgroun

Vlado KobešćakVlado KobešćakMladen Šlogar Žila koji je osumnjičen za ubojstvo Ivane Hodak navodno je bio vojno lice tijekom osamdesetih i početkom devedesetih godina. Imao je vojni stan u Vukovarskoj ulici te stan u ulici Braće Domany koji je naslijedio od majke. Oba je stana navodno prodao, a od toga novca je onda preživljavao sve do nekoliko dana prije ubojstva mlade odvjetničke vježbenice.

Šlogar se nakon posla u vojsci zaposlio u tadašnjoj Radnoj organizaciji Zagreb za održavanje sportskih objekata gdje mu je jedan od nadređenih bio Vlado Kobeščak, otac poznatog vaterpolista Vjekoslava Kobeščaka s kojim inače ne kontaktira. Naime, Vlado Kobeščak kretao se u sumnjivim krugovima vezanim uz preprodaju automobila, odonosno u pitanju su bile malverzacije s osiguranjem i tablicama. Na suđenju Vladi Kasalu, bivšem nogometašu Dinama okrivljenom za krivotvorenje isprava, trebao se pojaviti kao svjedok zajedno sa Branimirom Pripuzom i Zoranom Brkljačom.

Kakve su točno veze između Vlade Kobeščaka i Mladena Šlogara Žile, nije poznato, ali očito da je Kobeščak imao kontakte s podzemljem, a Šlogar vojnički background.

Nakon što je Radna organizacija Zagreb promijenila strukturu u Sportski park Mladost, Mladen Šlogar je ostao bez posla. Radio je honorarno u teniskom klubu Mladost kao majstor za terene. Tamo se i upoznao sa Zvonimirom Hodakom koji je na tim terenima igrao tenis.

Nakon što je potrošio novac zarađen prodajom stanova i nakon što je dobio otkaz u teniskom klubu Mladost, Šlogar je posato beskućnik za što je krivio Zvonimira Hodaka koji je bio pravni zastupnik te tvrtke. Ubojstvo Ivane Hodak bila je njegova osveta.

Prema nekim informacijama, Šlogar se često družio i kartao s Miroslavom Plećašem kojega smo kontaktirali, ali je bi vrlo ljut. "Ne možete me zvati u vezi tog monstruma, ostavite me na miru", kratko je rekao Plećaš.

Vezane vijesti

Do 31. kolovoza otvoren natječaj Zaklade Ivana Hodak za dodjelu stipendija...

Do 31. kolovoza otvoren natječaj Zaklade Ivana Hodak za dodjelu stipendija siromašnim studentima

Do 31. kolovoza bit će otvoren natječaj za dodjelu stipendije za preddiplomski studij koju u spomen na prerano umrlu mladu pravnicu Ivanu Hodak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika