06.02.2009. / 17:07

Autor: Hina

Rockwool: Ne znamo ništa o navodnim aktivnostima danske diplomacije

Osvrnula se na medijske napise kako danska diplomacija namjerava pronaći način da zaustavi hrvatske pristupne pregovore ako Tvornica kamene vune "Rockwool" u Pićnu ne dobije dozvolu za rad, ističući da u "Rockwoolu" ne mogu komentirati ono o čemu ništa ne znaju

Tvornica kamene vune "Rockwool Adriatic" Tvornica kamene vune "Rockwool Adriatic" Voditeljica službe za odnose s javnošću danske Tvornice kamene vune "Rockwool Adriatic" Anđelka Toto-Ormuž potvrdila je danas Hini u medijima objavljenu izjavu da predstavnici te tvrtke nisu upoznati s navodnim diplomatskim aktivnostima Veleposlanstva Kraljevine Danske.

Osvrnula se na medijske napise kako danska diplomacija namjerava pronaći način da zaustavi hrvatske pristupne pregovore ako Tvornica kamene vune "Rockwool" u Pićnu ne dobije dozvolu za rad, ističući da u "Rockwoolu" ne mogu komentirati ono o čemu ništa ne znaju.

Ponovila je da je "Rockwool" odgovorna tvrtka koja radi prema najvišim ekološkim standardima, dodajući da proizvodnja kamene vune nije opasna ni za okoliš ni za zdravlje ljudi.

S tim u vezi, spomenula je da su neke "Rockwoolove" tvornice u zemljama Europske unije smještene usred naselja i rade više od 50 godina.

Istaknula je da od ponovnog pokretanja proizvodnje 20. kolovoza prošle godine tvornica "Rockwool" u Pićnu izričito poštuje sve propisane granične vrijednosti emisija, dodajući da je "u okolici zrak prve kategorije".

Neki su mediji objavili da je danski veleposlanik već poslao svim veleposlanstvima zemalja članica Europske unije pismo u kojem se nižu svi problemi "Rockwoola" u Hrvatskoj te se najavljuju postupci koje će Danska pokrenuti ako taj danski pogon prestane raditi. Navodi se da Danci najviše zamjeraju Općini Pićnu i Istarskoj razvojnoj agenciji to što ne namjeravaju poštovati potpisani ugovor.

Vezane vijesti

Slovacima prvi bodovi, Česi jedva s Norvežanima

Slovacima prvi bodovi, Česi jedva s Norvežanima

Prve bodove na svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu kojem su zajednički domaćini Finska i Švedska u 3. su kolu osvojili Slovaci pobjedom protiv… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika