06.02.2009. / 23:22

Autor: Orhidea Gaura

Iskaz ubojice: Slučajno sam sreo Ivanu Hodak i pao mi je mrak na oči

Ekskluzivno doznajemo kako je Mladen Šlogar kazao kako kobnog dana nije došao u grad u namjeri da ubije mladu pravnicu te da je pred sutkinjom rekao kako je cijela tragedija "splet nesretnih okolnosti"

Ubojica je, neslužbeno doznajemo, došao u grad nešto obaviti, no kad je vidio Ivanu "zacrnilo mu se pred očima"Ubojica je, neslužbeno doznajemo, došao u grad nešto obaviti, no kad je vidio Ivanu "zacrnilo mu se pred očima"Nacional iz povjerljivih izvora doznaje da je Mladen Šlogar i pred policijom i pred istražnom sutkinjom Ljiljankom Maletić priznao ubojstvo Ivane Hodak, no da nije ju ubio s namjerom, već je cijela tragedija bila 'splet nesretnih okolnosti'.

Kako doznajemo, Mladen Šlogar upravo tog kobnog dana 6. listopada prošle godine odlučio je zauvijek napustiti svoj 'dom' u napuštenom objektu u Zaprešiću u kojem je spavao na plastu sijena te je stoga sa sobom ponio i svoj pištolj. Išao je u grad nešto obaviti i onda je odjednom pred Umjetničkim paviljonom, dvjestotinjak metara od ulaza u zgradu na adresi Pavla Hatza 2 u kojoj žive Hodakovi, ugledao djevojku za koju nije bio odmah siguran je li Ivana jer ju je zadnji put vidio prije nekih šest godina. Ipak ju je počeo slijediti. Nije ni sam znao što želi od nje, ali mu je odjednom, nakon što je ušao za njoj u haustor, 'pao mrak na oči'. Kad je shvatio što je učinio, nije imao drugog izbora nego vratiti se u svoj 'plast sijena' gdje se nije imao namjere vraćati.

Takav iskaz, međutim, govori o dvije kontradiktorne stvari. Prvo, pobija teoriju o tome da je Mladen Šlogar krivio Zvonimira Hodaka za to što je ostao bez posla i što mu se u kasnije u životu dogodilo jer očito nije došao s namjerom da nekoga ubije. S druge strane, jedna od neospornih činjenica tijekom istrage o ubojstvu Ivane Hodak, bila je ona da je mlada pravnica taj dan imala namjeru navratiti u stan samo na brzinu, kako bi nešto ostavila i uzela stvari, a imala je, tada je mislila, sreće jer je od prve našla parking i to preko puta ulaza u svoj haustor. Ako je tako, nije jasno kako ju je Mladen Šlogar mogao vidjeti kod Umjetničkog paviljona i otamo pratiti do ulaza u zgradu te ubiti na stepenicama ispred stana bogate poduzetnice Sanje Duggan.

U svakom slučaju, Mladen Šlogar izjavio je kako mu je žao Ivane koju je poznavao još dok je imala četiri godine. Ona je bila kolateralna žrtva spleta okolnosti i toga što su se našli u krivo vrijeme na krivom mjestu.
Nakon iskaza koji je dao u prisustvu svog odvjetnika Antonia Zujića, optuženik je prevezen u Remetinec, a u roku 48 sati županijsko državno odvjetništvo protiv njega mora podnijeti istražni zahtjev. Mladen Šlogar nije želio da o njegovom uhićenju obavještavaju njegovu polusestru rekavši kako nema obitelj odnosno da ju ima samo na papiru.

Ipak, svega dva dana prije uhićenja Mladena Šlogara zvanog Žile, osumnjičenog za ubojstvo Ivane Hodak, policija je trenutno najpoznatijeg beskućnika u Hrvatskoj tražila na adresi njegove polusestre u Zaprešiću. No, ondje su samo doznali da obitelj Mladena Šlogara nije vidjela punih 15 godina. Kad su potom čuli za što je optužen te saznali da je cijelo vrijeme živio u Zaprešiću, nisu mogli vjerovati, doznala je Nacionalova ekipa koja je posjetila njihovu kuću. Razgovarali smo sa Šlogarovim nećakom, sinom njegove polusestre koja nije željela ništa komentirati. Sve to za nju je previše stresno i bolno.

Iako je razlog zbog kojeg su polubrat i polusestra prije 15 godina posve prestali komunicirati privatne prirode, doznali smo da ipak nije riječ o nečem tako drastičnom da Mladen Šlogar, koji je očito bio u nevolji, ne bi mogao pozvoniti polusestri na vrata i zamoliti ju za pomoć. No, možda se odgovor krije upravo u prodaji stana u Ulici braće Domany 8 u Zagrebu, za koji je Šlogar dobio 90 tisuća njemačkih maraka, od čega je neko vrijeme, kako je ustvrdila policija, i živio. Ako njegova polusestra nije dobila ni lipe ni marke, nije se nakon toliko godina mogao pojaviti na vratima i još tražiti pomoć.

Obitelj ni sama ne zna u što da vjeruje. Kako s optuženim nisu imali ama baš nikakve kontakte posljednjih 15 godina, kako tvrdi njegov nećak, nisu znali niti s kim se družio ni da li je od nekoga drugoga pokušao tražiti pomoć. Nevjerojatno je da se nikada nisu sreli u Zaprešiću.

Vezane vijesti

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u ime Dubrovačke biskupije izrazio je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika