Objavljeno u Nacionalu br. 691, 2009-02-10

Autor: Marko Biočina

Dioki osnovao tvrtku Dinamarin koja će se baviti pomorskim prijevozom

Kompanija ima goleme potrebe za brodskim prijevozom , a u budućnosti će sirovine za proizvodnju plastičnih masa u Hrvatsku dopremati vlastitim brodom

Zdenko BeloševićZdenko BeloševićDioki Grupa osnovala je tvrtku Dinamarin koja će se baviti uslugama pomorskog prijevoza. Upravo bi Dinamarin trebao Diokiju osigurati kontinuiranu i sigurnu opskrbu pogona sirovinama. Dioki je jedna od vodećih tvrtki na Mediteranu po količini korištenja usluga brodarskog prijevoza.

U bliskoj budućnosti, zahvaljujući modernizaciji i dogradnji, Dioki će udvostručiti svoje proizvodne kapacitete, a samim tim i potražnju za sirovinama. U takvoj situaciji kompanija bi pri unajmljivanju čarter brodskih usluga još više ovisila o trenutačnim raspoloživim brodarskim kapacitetima, a takve probleme u Diokiju su odlučili eliminirati osnutkom vlastite tvrtke.
Dinamarin bi tako ubuduće trebao voditi kompletno pomorsko poslovanje Diokija, ali i obavljati sve poslove lučke agenture u Omišlju, a Dioki Grupa bi na taj način trebala ostvariti znatne uštede . U tvrtki trenutačno pregovaraju o dugoročnom najmu jednog broda. Zasad se ne znaju detaljne karakteristike tog broda, ali u Diokiju tvrde kako će biti vrhunskih najsuvremenijih tehničkih i maritimnih karakteristika, te ekoloških sigurnosnih standarda. Dinamarin će zaposliti i desetak pomoraca, a na čelo tvrtke imenovan je Zoran Štiglić, riječki stručnjak s višegodišnjim radnim iskustvom u sektoru pomorstva i logistike.
Bude li sve išlo po planu, u Diokiju se nadaju kako će tvrtka početi poslovati u drugoj polovici 2009. godine. Iako mnogi smatraju da je u ovom trenutku, zbog globalne recesije, osnivanje brodarske tvrtke vrlo riskantan potez, čelnici Diokija smatraju kako rentabilno poslovanje Dinamarina nije upitno, jer će kapaciteti tvrtke biti potpuno iskorišteni za potrebe same Dioki Grupe. Ipak, ako se situacija u budućnosti popravi, postoji mogućnost da Dinamarin proširi svoju flotu i počne pružati usluge brodskog prijevoza i drugim naručiteljima.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika