10.02.2009. / 07:36

Autor: Hina

Preminula Eluana Englaro

Eluanina obitelj je u prosincu od suda dobila dopuštenje da joj se dopusti umrijeti a liječnici su joj u petak prestali umjetnim putem davati hranu i vodu

Beppino EnglaroBeppino EnglaroPreminula je Eluana Englaro, Talijanka koja se nalazila 17 godina u stanju kome, objavio je u ponedjeljak talijanski ministar zdravstva Maurizio Sacconi senatorima okupljenima kako bi raspravili nact zakona koji je trebao spriječiti od suda odobren prekid hranjenja mlade žene.

Talijanski senatori su po primitku vijesti održali minutu šutnje u čast 38-godišnje Eluane koja je umrla tri dana nakon što joj je obustavljeno umjetno davanje hrane i vode.

"Da, napustila nas je", potvrdio je je njen otac Beppino Englaro za ANSA-u.

Talijanski senat se u ponedjeljak popodne okupio na hitnoj sjednici kako bi razmotrio nacrt zakona koji je predložila vlada Silvija Berlusconija kako bi spriječila smrt Eluane Englaro.

Eluanina obitelj je u prosincu od suda dobila dopuštenje da joj se dopusti umrijeti a liječnici su joj u petak prestali umjetnim putem davati hranu i vodu.

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika