07.01.2004. / 00:00

Autor: Borivoje Dokler

VLADA

VLADA IMENOVALA DRŽAVNE TAJNIKE


Vlada je u ponedjeljak na zatvorenoj sjednici imenovala državne tajnike četiriju središnjih državnih ureda, niz drugih dužnosnika u ministarstvima i Vladinim uredima, te donijela niz odluka o razrješenju dosadašnjih dužnosnika.
Za državnog tajnika u Uredu za razvojnu strategiju imenovan je Ante Babić, u Uredu za e-Hrvatsku Miroslav Kovačić, u Uredu za upravu Antun Palarić, koji je razriješen dužnosti tajnika Ministarstva poljoprivrede, a u Uredu za upravljanje državnom imovinom imenovan je Grga Ivezić. Za predstojnika Vladina ureda za odnose s javnošću i za glasnogovornika Vlade imenovan je Ratko Maček. Dužnost tajnice Vlade i dalje će obnašati Jagoda Premužić, a njezina će zamjenica i dalje biti Andreja Gabrijel. Za državne tajnike Ministarstvu vanjskih poslova imenovala je Hidajeta Biščevića i Gordana Bakotu. Funkciju državnog tajnika MUP-a obavljat će Ivica Buconjić, a pomoćnici će mu biti Stipe Čačija i Zlatko Gledec. U Ministarstvu obrane pomoćnikom ministra za materijalne resurse imenovan je Mate Raboteg, dok je državnom tajnicom Ministarstva financija imenovana Martina Dalić. Pomoćnik ministra i ravnatelj Carinske uprave bit će Mladen Barišić, a tajnik ministarstva Zvonko Šakić. Za državne tajnike Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Vlada je odredila Vladimira Vrankovića i Veru Babić. Državnom, tajnicom Ministarstva pravosuđa imenovana je Snježana Bagić, a pomoćnikom ministra Boris Koketi.Državni tajnik Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi postao je Velimir Božikov, a pomoćnice ministra su Katja Matijević i Dubravka Jadro. U Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva imenovana su dva državna tajnika; Aleksander Russo i Davor Mrduljaš, dok će tajnik Ministarstva biti Veljko Mudrić, Za državnog tajnika Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka postavljen je Branko Bačića, a tri državna tajnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa bit će Nevija Šetića, Želimira Janjića i Slobodana Uzelca. Državnim tajnikom Ministarstva kulture imenovan je Jadran Antolović, a novi predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama je Božo Biškupić. Vlada je za svog člana zaduženog za nacionalnu sigurnost, koji će ujedno biti i predsjednik Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi, odredila ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića. Za vršitelja dužnosti direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost imenovan je Vinko Mladineo, dok je za predsjednika Upravnog odbora tog fonda imenovan Davor Mrduljaš.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika