17.02.2009. / 15:33

Autor: Andrea Belin

Sting i Dado Topić pjevaju za očuvanje hrvatske obale

Poznati je glazbenik s našim pjevačem dogovorio suradnju na zajedničkom projektu "Adriatic Aid", a trebali bi im se pridružiti Eric Clapton i Bryan Adams

Oba glazbenika tvrde kako ih brine globalno zatopljenjeOba glazbenika tvrde kako ih brine globalno zatopljenjeOsim što je koncertima oduševio publiku u Zagrebu i Beogradu poznati engleski glazbenik Sting protekli je tjedan pristao na suradnju s hrvatskim pjevačem, kompozitorom, tekstopiscem i gitaristom Dadom Topićem. Premda zvuči malo vjerojatno da se netko svjetskog glasa zainteresirao za očuvanje naše obale, Stingu je upravo to bio glavni motiv. Naime, s našim je pjevačem dogovorio suradnju na zajedničkom projektu "Adriatic Aid" s pjesmom "Ne daj se, more" - "Keep it on your mind".


"Zbog globalnog zatopljenja i katastrofa koje prijete Hrvatskoj, a posebno našoj obali odlučio sam ponovo pokrenuti ovaj projekt", rekao je Topić te dodao da ovim projektom želi napraviti ono što je National Geographic na zagrabačkom glavnom trgu napravio s kockom leda. Odao je i na koji se način Sting uključio u njegovu ideju:


"Pokazao sam mu planove i on je pokazao veliko zanimanje", kazao je Dado koji engleskog glazbenika smatra velikim humanitaracem. Projektu će se, ako sve bude išlo prema planu, pridružiti još neka poznata svjetska imena. Jedan od njih je Bryan Adams s kojim je Dado surađivao devedesetih godina, a vjerojatno će jedan od promotora kampanje biti i Eric Clapton.. Od hrvatskih glazbenika Topić se nada suradnji s Gibonnijem, Oliverom Dragojevićem, Severinom i svim kolegama koji su se pridružili projektu i prije 10 godina.
Naime, Topić je ovaj projekt pokrenuo još prije čitavog desetljeća. Još onda je napisao i snimio pjesmu "Ne daj se more" na hrvatskom i engleskom jeziku. Radojka Šverko, Jimi Stanić i Aki Rahimovski i još mnogo glazbenika hrvatske estrade podržalo ga je tada i surađivalo na ideji. Međutim, kako Dado nije mogao naći sponzora i sve je stalo.


Sastanak sa Stingom, odnosno njegovim menadžerom, dogovorio je Tomislav Kašljević, glavni organizator njegovih koncerata u Zagrebu i Beogradu. Realizacija treba započeti u travnju i nakon toga planiraju krenuti s turnejom po Jadranu. Što se tiče napisa u medijima o navodnom preseljenju u Beograd, Dado je sve demantirao."Da se selim saznao sam iz medija. Marina kod Trogira moj je dom od 70-ih godina", kazao je Dado te dodao da njegova supruga Mirjana ima stan na Dedinju i kuću u blizini Beograda, gdje često odlaze i poslovno i privatno.

Vezane vijesti

EU i Irak potpisali sporazum o suradnji

EU i Irak potpisali sporazum o suradnji

Europska unija i Irak potpisali su u petak sporazum o suradnji i razvoju, posebice u području antiterorističke borbe i energetike, prvi u odnosima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika