10.01.2004. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

ITALIJA

NOGOMETNI KLUB PARMA SE PRODAJE

NOGOMETNI KLUB PARMA SE PRODAJE
Nakon sastanka dioničara, cjelokupna Uprava talijanskog nogometnog kluba Parma u subotu je podnijela ostavku. Ostavku je podnio i predsjednik Uprave Stefano Tanzi čija je obitelj upletena u financijski skandal prehrambene korporacije Parmalat. Ta je korporacija inače većinski vlasnik nogometnog kluba Parma. Pred klubom je sada neizvjesna budućnost jer je u velikim dugovima te je stavljen na prodaju.
Stefano Tanzi je izjavio da je ostavku dao kako bi osigurao budućnost kluba. Naime, on je sin Calisto Tanzija čije je poslovno carstvo uništeno u 10 milijardi dolara teškom financijskom skandalu.
Od 1991. godine kada je Parlamat kupio Parmu ogromni novci su potrošeni kako bi bili kupljeni vrhunski igrači. Parma je iz provincijskog narasla u jedan od vodećih europskih klubova. Vjerni navijači nadaju se kako će sada neki novi tajkun sada preuzeti vodstvo kako bi klub održao postignuti status. Mnogi su se nadali kako bi obitelj Barillas mogla preuzeti vlasništvo, ali su poznati proizvođači tjestenine poručili kako nisu zainteresirani za kupovinu kluba.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika