10.01.2004. / 00:00

Autor: Tanja Simić

EUROPA

AHERN: IRSKA ĆE POMOĆI HRVATSKOJ DA USKORO DOBIJE STATUS KANDIDATA

AHERN: IRSKA ĆE POMOĆI HRVATSKOJ DA USKORO DOBIJE STATUS KANDIDATA

“Irska će kao predsjedavajuća Europske unije u ovome polugodištu nastojati pomoći da Hrvatska dobije status kandidata za članstvo u EU u prvoj polovici ove godine”, izjavio je u petak u Berlinu irski premijer Bertie Ahern nakon susreta s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, prenosi Vjesnik u subotu. “Za vrijeme irskog predsjedavanja zajedno ćemo raditi na tome da mišljenje Europske komisije bude gotovo do kraja ožujka i ako se to uspješno obavi, onda ćemo to proslijediti Europskom vijeću na daljnji postupak”, rekao je Ahern u Berlinu gdje zajedno sa Sanaderom sudjeluje u međunarodnoj konferenciji u organizaciji zaklade Bertelsmann.
Hrvatsko je izaslanstvo, u kojem su osim Sanadera i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul te ministar kultura Božo Biškupić, na konferenciji imalo niz bilateralnih susreta. Konferencija se ove godine održava pod geslom “Europa-prema novoj eri”, a na njoj među ostalima sudjeluju njemački ministar vanjskih Joschka Fischer te ministar obrane Peter Struck, premijeri Rumunjske i Turske, Adrian Nastase i Recep Tayyip Erdogan, letonska predsjednica Vaira Vike-Freiberg, povjerenik EU-a za proširenje Günter Verheugen te bivši američki državni tajnik Henry Kissinger.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika