10.01.2004. / 00:00

Autor: Tanja Simić

HRVATSKA-SAD

LUCIĆ: SURADNJA HRVATSKE I SAD-A ODLIČNA

LUCIĆ: SURADNJA HRVATSKE I SAD-A ODLIČNA

Načelnik Glavnog stožera Hrvatskih oružanih snaga general Josip Lucić ocijenio je u petak za vrijeme posjeta Washingtonu da je vojna suradnja Hrvatske i Sjedinjenih Država jako dobra te da Hrvatska ima “apsolutnu” potporu SAD-a u približavanju NATO-u. “Naša dosadašnja suradnja je bila jako dobra i postoje svi elementi koji pokazuju da će se tako i nastaviti”, ocijenio je Lucić u petak na konferenciji za novinare.
U subotu je završio sedmodnevni službeni posjet hrvatskog vojnog izaslanstva na čelu sa Lucićem, koji je u petak prilikom tog posjeta odlikovan Legijom za zasluge kojim ga je predsjednik Bush odlikovao za transformaciju Hrvatskih oružanih snaga na putu prema NATO-u, konstruktivne odnose hrvatske i američke vojske te doprinos Hrvatske u borbi protiv globalnog terorizma, posebice u Afganistanu. Odličje mu je dodijelio načelnik Združenog stožera američkih oružanih snaga general Richarda Myersa, a generalu Luciću je odana puna vojna počast na svečanosti u kojoj je sudjelovalo preko stotinu pripadnika počasne postrojbe Pentagona te pripadnici Združenog stožera američkih oružanih snaga.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika