19.02.2009. / 09:33

Autor: Katarina Zorić

Mladi dubrovački student optužuje: I mene su tukli policajci s fotorobota

Istraga protv dubrovačkih policajaca ne vodi se zbog optužbi Australke Amber nego zbog Dubrovčanina H.S. koji je dva policajca i njihovog kolegu prijavio zbog nesavjesnog rada u službi

Dubrovački policajci Dragan Palameta i Ivica Rudinović uistinu su bili pod istragom interne policijske kontrole, ali ne zbog Australke Amber, nego zbog 22-godišnjeg dubrovačkog studenta i konobara H.S.

Naime, dvojica policajaca s fotorobata zadnjih su se tjedana našli u središtu zanimanja javnosti zbog mlade Amber koja ih je u australskom dokumentarcu o smrti Britt Lapthorne, optužila za nasilničko ponašanje. Međutim, kako piše Jutarnji list, istraga protv njih ne vodi se zbog toga nego zbog Dubrovčanina H.S. koji je dva policajca i njihovog kolegu prijavio zbog nesavjesnog rada u službi.

Kako je H.S. rekao policiji, u noći s 22. na 23. studenog prošle godine u dubrovačkoj Vukovarskoj ulici, vraćao se pijan s prijateljem iz diskokluba Factory. "Bilo je oko pola sata poslije ponoći i zakvačio sam nogom auto taksista. Došli su prometni policajci. Sjedio sam na pločniku kad je došao Rudinović s kolegom, prišao mi i udario me nekoliko puta po glavi. Onaj plavi kojega sam kasnije prepoznao u novinama govorio mu je: ‘Nemoj ga više!’ Odveli su me potom na Hitnu, držali me u policiji do 14 sati popodne, kada su me odveli prekršajnoj sutkinji. Tražili su da me zadrži, ali ona me pustila. Policajci su rekli da sam im namigivao, radio grimase, pokazivao srednji prst i govorio: glupani jedni!", rekao je Jutarnjem student H.S.

Policija pak navodi drugačiju verziju događaja. Tvrde kako je H. S. 23. studenoga oko 1.45 krenuo rukama prema policajcu Rudinoviću nakon što ga je on više puta upozorio da prestane narušavati javni red i mir, plaziti policajcima jezik i pokazivati srednji prst.

U PU dubrovačko-neretvanskoj primili su e-mail studentove majke koja se požalila zbog policijskog postupanja. Međutim, u policiji su joj rekli da su policajci morali primijeniti silu i odvesti njezina sina u postaju gdje im se on, kako kažu, ispričao i rekao da se ničega ne sjeća. Mladom Dubrovčaninu liječnici su ustanovili lakše tjelesne ozljede.

Policajci ističu da su postupali po zakonu i opovrgavaju da su tukli H. S. Načelnik dubrovačke policije Zlatko Sokolar ocijenio je nakon istrage da tijekom postupanju nije bilo propusta policajaca, a s tim se složilo i Državno odvjetništvo pa je kaznena prijava H. S. protiv policajaca odbačena.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika