20.02.2009. / 08:01

Autor: Katarina Zorić

Na stadionima ponovno alkohol, premijer navodno s tim nema veze

MUP će kao predlagač zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima prihvatiti znatan broj primjedbi navijačkih skupina i one će se u obliku amandmana unijeti u konačni zakonski tekst

Premijer Ivo Sanader uhvaćen je kako rukometnu utakmicu prati uz čašu šampanjcaPremijer Ivo Sanader uhvaćen je kako rukometnu utakmicu prati uz čašu šampanjcaSudeći prema najavam ravnatelja policije Vladimira Fabera, zabrana točenja alkohola na stadionima uskoro će postati prošlost pa će se za vrijeme nogometnih utakmica opet moći kupiti i popiti pivo ili vino. Pijanim osobama i dalje se neće dopuštati ulazak na stadione, ali će ipak dopuštenu razinu alkohola sa 0,5 promila povisiti na 0,8.

"Ukidanje potpune zabrane točenja alkohola na stadionima nema veze s tim što je premijer Ivo Sanader za vrijeme rukometnog prvenstva uhvaćen kako pije šampanjac", rekao je ravnatelj policije Večernjem listu. Objasnio je da je u proteklo vrijeme prevencija bila potpuno zanemarena te kako se u nastojanjima da se suzbiju neredi zašlo u nepotrebno kršenje ljudskih prava.

MUP će kao predlagač zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima prihvatiti znatan broj primjedbi navijačkih skupina i one će se u obliku amandmana unijeti u konačni zakonski tekst. Velike korekcije napravit će se u registru huligana s kojim se, priznaje Faber, prilično pretjeralo. "Slažem se da to nije u redu, i u međunarodnu policijsku razmjenu moći će ići samo podaci o osobama koje su pravomoćno osuđene za počinjenje kaznenih djela ili prekršaja u vezi sa sportskim priredbama", rekao je Faber.

Najavio je i da će policija odustati od zaštitne mjere privremenog pohranjivanja putovnica.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika