20.02.2009. / 11:56

Autor: Katarina Zorić

Lažne dojave o bombama na Filozofskom i Ekonomskom fakultetu

Policija je ispraznila prostorije oba fakulteta, zgrade su blokirane i nitko im ne može pristupiti

Filozofski fakultet u Zagrebu; Foto: Tomislav SmoljanovićFilozofski fakultet u Zagrebu; Foto: Tomislav Smoljanović

Nakon detaljnog pregleda zgrada Ekonomskog i Filozofskog fakulteta u Zagrebu, policija je utvrdila kako su dojave o postavljenim bombama - lažne.

Zagrebačka policija zaprimila je jutros dojavu o dvjema bombama postavljenima na zagrebačkim fakultetima. Prva dojava zaprimljena je u 10 sati i 53 minute kada je je nepoznata ženska osoba dojavila da je podmetnuta bomba na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Drugi poziv uslijedio je sedam minuta kasnije kada je nepoznati muškarac dojavio da je bomba postavljena na Ekonomskom fakultetu, doznajemo u zagrebačkoj policiji.

Policija je potom ispraznila prostorije oba fakulteta, zgrade su blokirane i nitko im ne može pristupiti. Kako doznajemo, policijska pretraga je u tijeku, a nakon toga bi se trebalo znati više informacija.

U neslužbenom razgovoru s nekim studentima Ekonomskog fakulteta doznali smo da ih nitko nije službeno upozorio na mogućnost bombe u zgradi. Kažu kako su primjetili policiju koja im je zapriječila glavni ulaz u zgradu fakulteta, ali su bez problema ušli na stražnji ulaz. Navode također kako im se nije obratio ni dekan, a niti bilo tko od profesora.

Foto: Tomislav SmoljanovićFoto: Tomislav SmoljanovićDekan Ekonomskog fakulteta Darko Tipurić obratio se novinarima. Rekao je kako je zajedno s policijom u zgradi te da su današnja predavanja odgođena s obzirom na to da je to jedini mogući logični potez u ovakvoj situaciji.

Studenti koji su od 8 sati slušali predmet Međunarodna ekonomija, ispričali su nam kako je policija ušla u dvoranu i prekinula predavanje, nakon čega su svi bili primorani napustiti fakultet.

Dojava o bombi poremetila je danas promociju diplomiranih studenata na Filozofskom fakultetu. Kako doznajemo od studenata, u zgradi danas nije bilo puno ljudi jer su u tijeku ispitni rokovi i nema predavanja.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika