23.02.2009. / 08:39

Autor: Katarina Zorić

Hrvatska u krizi, a povećala izdvajanje za Hrvate u BiH na 310 milijuna kuna

Osvrčući se na nedavne izjave čelnika Hrvatske udruge poslodavaca, Biznis. ba ocjenjuje kako je vrlo zanimljivo što se u ovim kriznim vremenima kada poslodavci zapomažu, ministar financija Ivan Šuker hvali kako će se povećati proračunska izdvajanja za BiH u odnosu na prošlu godinu

Ministar financija Ivan ŠukerMinistar financija Ivan ŠukerIako su hrvatski mediji prepuni izvješća o teškom stanju u hrvatskom gospodarstvu, Vlada Ive Sanadera povećala je izdvajanja za Hrvate u BiH i to za nekoliko desetina milijuna kuna, biše bosansko hercegovački portal Bizinis. ba.

Osvrčući se na nedavne izjave čelnika Hrvatske udruge poslodavaca, Biznis. ba ocjenjuje kako je vrlo zanimljivo što se u ovim kriznim vremenima kada poslodavci zapomažu, ministar financija Ivan Šuker hvali kako će se povećati proračunska izdvajanja za BiH u odnosu na prošlu godinu.

"Usprkos financijskoj krizi mi ćemo dovršiti kampus Sveučilišta u Mostaru i mislim da je to najveći dar koji RH može dati Hrvatima BiH. Uz to, iz proračuna će i ove godine biti izdvojeno 130 milijuna kuna pomoći za projekte Hrvata u BiH", prenosi portal Šukerovu izjavu.

Navodi kako se hrvatska Vlada prošle godine obvezala preuzeti kreditni aranžman od 180 milijuna kuna za drugu fazu dovršetka mostarskog sveučilišnog kampusa koji bi u najvećem dijelu trebao biti završen u ovoj godini.

Kad se novcu za kampus pridodaju i proračunska sredstva za ovu godinu, piše Biznis.ba, Hrvatska će u ovoj godini realizirati čak 310 milijuna kuna za projekte Hrvata u BiH. U proračunu za 2009. izdvojeno je više desetaka milijuna kuna u odnosu na prošlogodišnja izdvajanja Hrvatske u sklopu potpore Hrvatima u BiH.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika