13.01.2004. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

NJEMAČKA

NJEMAČKA PRIHVAĆA GM HRANU

NJEMAČKA PRIHVAĆA GM HRANU
Njemačka je u ponedjeljak najavila kako u pripremi ima zakon kojim bi trebala legalizirati proizvodnju genetski modificiranog kukuruza. U izjavi koju je u Berlinu dala njemačka Ministrica poljoprivrede Renate Kuenast, naglasila je kako Vlada u GM proizvodima ne vidi nikakvu opasnost. Dodala je i kako očekuje da se takvi proizvodi tijekom ove godine nađu u trgovinama diljem Europske Unije. Njemačka je Ministrica rekla kako će GM proizvodi biti posebno označeni. Na taj način smatra da će potrošači dobiti slobodu izbora, dok bi uzgajivači GM hrane trebali dobiti upute za sigurnu proizvodnju. Na njezinu su izjavu vrlo brzo i vrlo negativno reagirale brojne organizacije za zaštitu okoliša u Njemačkoj.
Prošloga je mjeseca EU otezala s ukidanjem četverogodišnjeg moratorija na uvoz GM proizvoda. No, čini se da će ipak popustiti pritiscima SAD-a i Svjetske trgovinske organizacije.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika