23.02.2009. / 15:47

Autor: Eduard Šoštarić

Uprava Varteksa Polančecu pred izbore 'zabila nož u leđa'

Polančec je zajedno sa predsjednikom Uprave Varteksa Zoranom Koščecom prije godinu i pol obećao radnicima da će se proizvodnja u Novom Marofu nastaviti i poslije prvog lipnja 2008.godine, kada istekne ugovor s Levi 'som, bez obzira za koga će raditi i o kakvim će tekstilnim programima biti riječi

Zoran Košćec, predsjednik uprave VarteksaZoran Košćec, predsjednik uprave VarteksaMinistar gospodarstva Damir Polančec ovih je dana vidno razočaran i ljut na upravu Varteksa, jer je došlo do zatvaranja pogona u Novom Marofu, gdje se proizvodilo po licenci Levi'sa, i otpuštanja velikog broja zaposlenika.

Naime, Polančec je zajedno sa predsjednikom Uprave Varteksa Zoranom Koščecom prije godinu i pol obećao radnicima da će se proizvodnja u Novom Marofu nastaviti i poslije prvog lipnja 2008.godine, kada istekne ugovor s Levi 'som, bez obzira za koga će raditi i o kakvim će tekstilnim programima biti riječi. Polančec je tada istaknuo da očekuje od uprave da sačuvaju sva radna mjesta, ne samo u Novom Marofu nego i u svim jedinicama Varteksa.

Od 2004.godine Vlada RH kontinuirano pomaže Varteksu - u proteklih pet godina varaždinska je tekstilna tvrtka dobila državna jamstva za kredite u iznosu od od preko sto milijuna kuna, a uzme li se u obzir HBOR, radi se ukupno o 200 milijuna kuna kredita. Varteks je svake godine dobio oko 2,5 milijuna kuna od države, nedavno prije mjesec dana čak deset milijuna kuna subvencija.

Međutim, sve je očitije kako se radi o nesposobnoj Upravi, jer na plaće svog menadžmenta troši i do nekoliko milijuna kuna, dobavljačima u Hrvatskoj plaća nakon 200 dana, dok strancima preko bečke filijale plaća nakon 60 dana. Gotovo 60 posto tvrtke se bavi trgovinom, a ne proizvodnjom, a Varteksove trgovine prepune su robe iz Vijetnama, Brazila, Pakistana, Kine.

Vezane vijesti

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Proći će još dosta mjeseci, možda i godina, prije nego što hrvatska javnost dobije konačni sudski odgovor na pitanje je li bivši premijer Ivo Sanader… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika