25.02.2009. / 08:01

Autor: Katarina Zorić

Iznenađenje: Slovenija Hrvatskoj blokirala još jedno poglavlje u pregovorima

Jandroković je izrazio veliko iznenađenje najnovijom slovenskom odlukom koja je donesena baš na dan sastanka hrvatskog i slovenskog premijera Ive Sanadera i Boruta Pahora

Gordan Jandroković i slovenski ministar Samuel ŽbogarGordan Jandroković i slovenski ministar Samuel ŽbogarMinistar vanjskih poslova Gordan Jandroković potvrdio je sinoć u HTV-ovoj emisiji Otvoreno da je Slovenija na sastanku radne skupine Vijeća EU-a za proširenje odlučila blokirati još jedno poglavlje u pregovorima s Hrvatskom.

Riječ je o poglavlju Pravo trgovačkih društava za čije je zatvaranje 26 zemalja članica dalo suglasnost , ali je Slovenija bila protiv. Svoju odluku obrazlažu time da Hrvatska i u tom poglavlju prejudicira granice.

Poglavlje Pravo trgovačkih društava otvoreno još u lipnju 2007. i tada Slovenija nije imala nikakvih primjedbi. Do sada se nikada nije spominjalo kao sporno jer je riječ o čisto tehničkom pitanju.

Jandroković je izrazio veliko iznenađenje najnovijom slovenskom odlukom koja je donesena baš na dan sastanka hrvatskog i slovenskog premijera Ive Sanadera i Boruta Pahora.

Sljedeću Međuvladinu konferenciju o pristupanju s Hrvatskom Češko je predsjedništvo predvidjelo za 27. ožujka, a u ovom trenutku je upitno njezino održavanje ako se u međuvremenu ne dogodi preokret.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika