26.02.2009. / 12:01

Autor: Martina Čizmić

Stanku Subotiću blokirana imovina, bez bogatstva ostaje i Legija

"Legija će morati dokazati kako je stekao cjelokupnu imovinu koja prelazi visinu plaće koju je primao kao pukovnik u MUP-u Srbije", rekao je izvor

Legija će morati dokazivati porijeklo svoje imovineLegija će morati dokazivati porijeklo svoje imovineMilorad Ulemek Legija i pripadnici zemunskog klana prve su "žrtve" novog zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom. Kako donosi srpski Blic, dan nakon stupanja Zakona na snagu, odnosno već 1. ožujka, Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organiziranog kriminala podnijeti će zahtjev specijalnoj jedinici MUP-a za financijsku istragu kojom će se utvrditi imovina osuđenih vođa zemunskog klana.

Sva imovina za koju ne budu mogli dokazati da su ju legalno stekli biti će im oduzeta. Na udaru su i nasljednici ubijenih vođa zemunskog klana, Dušana Spasojevića Šiptara i Mile Lukovića Kuma.

Blicov izvor navodi kako je policija već prikupila neke podatke o bogatstvu Milorada Ulemeka Legije, Spasojevića, Lukovića, ali i ostalih pripadnika zemunskog klana kao što su braća Aleksandra i Miloša Simović, Dušan Krsmanović te ostali koji su još uvijek u bijegu.

Policijska istraga obuhvatiti će nekretnine, ali i pokretnine poput dragocjenosti, dionica, umjetničkih djela, računa u bankama, automobila i drugog.

"Legija će morati dokazati kako je stekao cjelokupnu imovinu koja prelazi visinu plaće koju je primao kao pukovnik u MUP-u Srbije", rekao je izvor.

Blic doznaje da je već ranije blokirana imovina Stanka Subotića Caneta i Siniše Stojičića nakon što su pred Specijalnim sudom optuženi za šverc cigareta.

Podsjetimo, Stanko Subotić Cane optužen je da je od 1995. do 1997. godine, kao vođa grupe švercom cigareta zaradio 56 milijuna njemačkih maraka i osam milijuna dolara. U travnju prošle godine uhićen je u Moskvi, ali je pušten nakon što je Rusija odbila njegovo izručenje Srbiji.

Nedavno mu je banka zaplijenila otok Sveti Nikola kod Budve i stavila ga na dražbu, jer Cane navodno nije mogao podmirivati rate kredita.

Vezane vijesti

'Mafija me nije natjerala na ostavku'

'Mafija me nije natjerala na ostavku'

U jednom od mailova agencije Stratfor koje je Wikileaks objavio, analitičar Marko Papic tvrdi kako je Ivo Sanader dao ostavku na mjesto premijera… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika