27.02.2009. / 12:51

Autor: Katarina Zorić

Tužiteljstvo traži ukradenih 39 milijuna kuna, a Zagorec tabletu za glavu

Tužiteljstvo ne dovodi u pitanje vjerodostojnost svjedoka Snježane Šiprak, Terezije Barbarić i Hrvoja Petrača koji rekli da su dragulje vidjeli

U pauzi suđenja Zagorec je zatražio tabletu za glavuU pauzi suđenja Zagorec je zatražio tabletu za glavuTužiteljstvo je danas u završnim riječima zatražilo osuđujuću presudu za umirovljenog generala Vladimira Zagorca od kojega traži i povrat najmanje pet milijuna američkih dolara, odnosno 39,4 milijuna kuna koliko su vrijedili dragulji koje je, prema optužnici, uzeo iz Ministarstva obrane odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra 2000. godine.

Tužiteljstvo ne dovodi u pitanje vjerodostojnost svjedoka Snježane Šiprak, Terezije Barbarić i Hrvoja Petrača koji rekli da su dragulje vidjeli. Tužiteljica je odbacila tvrdnje obrane da je Zagorec žrtva urote i da su mu sve smjestile državne institucije, svjedoci i organizirani kriminal. Odbacila je i tezu da je cijeli postupak namješten. Ustvrdila je da upravo neke nepodudarnosti u iskazima svjedoka, na koje ukazuje obrana, potvrđuju da nije riječ o namještaljci jer bi se u suprotnom iskazi svjedoka u potpunosti podudarali i sve bi bilo preciznije izrežirano.

Ustvrdila je i da se iz dokumentacije o osnutku RH Alan, državne tvrtke preko koje se kupovalo oružje i oprema za obranu Hrvatske, vidi da je optuženi imao velike ovlasti, što je Zagorec tijekom postupka pokušao drugačije prikazati.

Tužiteljica je od suda za optuženog zatražila i produljenje pritvora zbog opasnosti od bijega i posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela. DORH smatra da Zagorčeva odlikovanja kod izricanja presude ne bi trebala biti olakotna okolnost.

U pauzi suđenja Zagorec je zatražio tabletu za glavu.

Završne riječi sada treba iznijeti Zagorčeva obrana. Na prošlom ročištu odvjetnik Zvonimir Hodak rekao je novinarima da njegovog klijenta ucjenjuju isti oni koji su mu oteli sina tražeći tri milijuna eura u zamjenu za dokaze njegove nevinosti.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika