15.01.2004. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

IRAK

IRAK: PROSVJEDI U BASRI

IRAK: PROSVJEDI U BASRI
Više desetaka tisuća Iračana prosvjeduje ispred džamije u gradu Basri na jugu zemlje, javlja BBC. Vjerski vođa na tom području rekao je kako prosvjednici žele pokazati želju za izravnim izborima. Naime, Šiiti, iračka većinska vjerska skupina, ne slažu se s američkim predstavnicima koji predlažu da se prijelazna Vlada izabere na zatvorenim regionalnim političkim sastancima. Do sada na prosvjedima nije bilo nikakvih incidenata. Okupljeni pjevaju, izvikuju parole protiv Amerike te izražavaju podršku vrhovnom vjerskom šiitskom poglavaru Ali Sistaniju. Britanska vojska koja kontrolira Basru nema nikakvih informacija o incidentima.
U središnjem Iraku u gradu Baqubi u srijedu je u samoubilačkom napadu auto bombom poginulo je pet ljudi dok ih je 29 ozlijeđeno. Napad se dogodio ispred policijske stanice, nakon što je policija bezuspješno pokušala zaustaviti vozilo s eksplozivnom napravom. U gradu Baqubi prošloga je tjedna poginulo pet osoba kada je bomba eksplodirala ispred džamije.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika