27.02.2009. / 17:46

Autor: Martina Čizmić

Kad ne mogu političari i međunarodna zajednica, granično pitanje rješava patetični Letica

"Uvjeren sam da bi rezultat referenduma pokazao, da Slovenci, kao i Hrvati, više vjeruju međunarodnoj pravičnosti i pravu nego svojim političarima", na kraju je poručio Letica

Slaven LeticaSlaven LeticaEkcentrični hrvatski političar Slaven Letica, koji je posljednjih godina privlačio pozornost javnosti odijevanjem u odoru iz 19. stoljeća i izigravanjem bana Josipa Jelačića, odlučio se upetljati u i onako krhke slovensko-hrvatske odnose.

U "Pismu slovenskom prijatelju", koje je objavila slovenska Mladina, Letica je ukratko pobrojio sve događaje u kojima su mu njegovi prijatelji Slovenci dali podršku i pomogli.

Tako se prisjetio "trodnevnog rata u Sloveniji" i solidarnosti koju su Slovenci poslije pokazali kada je rat bjesnio u Hrvatskoj.

"Moj govor je bio veoma kratak, a nakon njega su mi suze i pljesak nazočnih rekli, da nam u vukovarskoj patnji podršku pružaju mali, ali veliki prijatelji - Slovenci", piše Letica.

Veoma patetičnim tonom podsjeća kako se pet godina stvari nisu mijenjale, da bi se na kraju situacija pogoršala jer su političke prepirke i svađe koje se javljaju među ljudima prerasle u predrasude, mržnju i verbalno nasilje.

Poziva Slovence, da ako već budu na referendumu odlučivali o ulasku Hrvatske u NATO, ujedno odluče i o tome kako bi se trebalo riješiti granično pitanje između dviju zemalja.

"Uvjeren sam da bi rezultat referenduma pokazao, da Slovenci, kao i Hrvati, više vjeruju međunarodnoj pravičnosti i pravu nego svojim političarima", na kraju je poručio Letica.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika