02.03.2009. / 07:41

Autor: Katarina Zorić

Afera Dragulji: Danas u podne presuda Vladimiru Zagorcu

Tužiteljica Gordana Haramina Hranilović odbacila tvrdnje obrane da je Zagorec žrtva urote i da su mu sve smjestile državne institucije, svjedoci i organizirani kriminal

Vladimir ZagorecVladimir ZagorecDanas će biti objavljena nepravomoćna presuda umirovljenom generalu Vladimiru Zagorcu kojega se tereti da je 2000. godine iz sefa MORH-a odnio dragulje vrijedne najmanje 5 milijuna američkih dolara. Završne riječi na suđenju iznesene su u petak. Osim osuđujuće presude, tužiteljstvo od Zagorca traži i povrat od 39,4 milijuna kuna, koliko su vrijedili dragulji.

Tužiteljica Gordana Haramina Hranilović odbacila tvrdnje obrane da je Zagorec žrtva urote i da su mu sve smjestile državne institucije, svjedoci i organizirani kriminal. Napomenula je i da se iz dokumentacije o osnutku RH Alan, državne tvrtke preko koje se kupovalo oružje i oprema za obranu Hrvatske, vidi da je optuženi imao velike ovlasti.

Zvonimir Hodak, odvjetnik Vladimira Zagorca, u petak je ješ jednom izjavio da je njegov branjenik žrtva ucjene istih ljudi koji su mu 2004. oteli sina. Istaknuo je kako nije predočen nijedan konkretan dokaz da je Zagorec uzeo drago kamenje. Hodak je ocijenio da su optužbe Državnog odvjetništva neutemeljene te da nalikuju sinopsisu za neki akcijski film ili komediju.

Sam Zagorec tijekom iznošenja obrane za sebe je rako da je mali miš protiv kojega je cijela država na čelu s predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika