Objavljeno u Nacionalu br. 694, 2009-03-03

Autor: Plamenko Cvitić

NOVI OBRAČUN UREDNIKA 'LATINICE'

Latin na Facebooku ismijava vodstvo HTV-a

STATUSI NA FACEBOOKU koje je Denis Latin svakodnevno mijenjao proteklih tjedana, dok se službeno nalazi na bolovanjuSTATUSI NA FACEBOOKU koje je Denis Latin svakodnevno mijenjao proteklih tjedana, dok se službeno nalazi na bolovanjuHRT-ov novinar Denis Latin odnedavno je našao novi način borbe sa svojim nadređenima, ravnateljem HRT-a Vanjom Sutlićem i šeficom Informativnog programa Hloverkom Novak-Srzić. Latin, naime, već nekoliko tjedana zabavlja korisnike internetske stranice Facebook izmišljenim opisima svojeg radnog dana kroz formu tzv. statusa. Tako svi koji posjete internetski profil Denisa Latina odnedavno pod njegovim statusom mogu vidjeti kratke rečenice u kojima Latin osim svojih šefova na HRT-u, zbija šale i na račun novinarke Dijane Čuljak-Šelebaj, premijera Ive Sanadera, predsjednika Stjepana Mesića, SDP-ova saborskog zastupnika Antuna Vujića i mnogih drugih poznatih osoba.

"Denis je s hlo u predsjedničkim dvorima. mesić joj uručuje medalju kralja drpimira za hrabrost u bitci za korupciju i propast društva", "Denis s hlo dogovara pobjedu njenog tate na izborima za gradonačelnika makarske", "Denis sluša predavanje vanje i hloverke u evropskom domu na temu 'Što smo se sve trebali učiniti da hdz bude poptpuno zadovoljan s nama?'", "Denis zapaža kako je tadić legiji i subotiću oduzeo imovinu. a kome je sanader oduzeo nelegalno stečenu imovinu u hrvatskoj?", "Denis sutra sudjeluje na znanstvenom forumu, sa vanjom sutlićem i jadrankom kosor na temu 'cenzura i prikirivanje korupcije kao metoda vladanja.'", samo su neke od šaljivih Latinovih komentara.HLOVERKA NOVAK SRZIĆ Unatoč teškim sukobima, čini se da su šefica Informativnog programa i novinarka Dijana Čuljak velike inspiracije Denisu LatinuHLOVERKA NOVAK SRZIĆ Unatoč teškim sukobima, čini se da su šefica Informativnog programa i novinarka Dijana Čuljak velike inspiracije Denisu Latinu

Najčešća tema Latinovih napada ipak je šefica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzić, s kojom je Latin već dulje vrijeme u velikom sukobu. Zbog toga je svakome tko zna stvarni odnos njih dvoje, smiješno čitati izmišljene opise njihovog druženja: "Denis večeras izlazi s hloverkom u hnk", "Denis se priprema za podnevnu kavu s hloverkom, na špici, flores", "Denis će malo odmorit, pa s hloverkom na fashionweek i na večeru u galo", "Denis sutra ujutro ide sa hloverkom na kaviicu i sajam antikviteta na britancu", "Denis poslijepodne i na večer ima dugu probu s hloverkom za jesensku sezonu 'Zvijezde plešu'", "Denis jedva čeka sutrašnji ručak s hloverkom, markicom rebićem i irenom cirkveni u marijinom zvonu", "Denis sutra ujutro idem s hlo u savudriju. tamo će s pašalićem pokušat riješit spor sa slovencima", "Denis i hlo su sutra cijeli dan na savjetovanju 'pr-jučer, danas, sutra'. bit će i zinka", "Denis večeras ima tribinu s hlo i višnjom starešinom na temu 'zašto mrzim haški sud?'."

Iako su Latinovi statusi na Facebooku već tjednima predmet šale mnogim posjetiteljima, među nekima se javila sumnja da profil uopće nije njegov, te da se netko nepoznat lažno predstavlja kao poznati novinar. Ipak, u ponedjeljak poslijepodne Denis Latin je za Nacional potvrdio da je doista riječ o njegovom profilu, te da je on autor svih komentara.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika