Objavljeno u Nacionalu br. 694, 2009-03-03

Autor: Plamenko Cvitić

Medijski skandal u Sloveniji

Ivo Vajgl nepozvan ‘upao’ u emisiju državnog radija

IVO VAJGL iz auta je nazvao na radio i zahtijevao da se u eteru obračuna s Davorom GjeneromIVO VAJGL iz auta je nazvao na radio i zahtijevao da se u eteru obračuna s Davorom GjeneromVeć nekoliko dana u slovenskoj javnosti komentira se političko-medijski skandal u kojem je ulogu odigrao i Davor Gjenero, hrvatski politički analitičar. Naime, prošlog utorka na slovenskom državnom radiju u emisiji "Studio" gostovali su Gjenero i slovenski pravnik Silvo Devetak, a tema je bio susret slovenskog i hrvatskog premijera u Mokricama. U jednom trenutku, u emisiju se iz svog automobila mobitelom javio bivši slovenski ministar vanjskih poslova Ivo Vajgl i počeo kritizirati goste u studiju. Nakon Vajglova monologa, Davor Gjenero upitao je voditelja emisije Matjaža Trošta je li telefonsko javljanje Ive Vajgla bilo dogovoreno ili je Vajgl sam nazvao i zahtijevao da ga se pusti u eter. Nakon što je voditelj priznao da Vajgl nije bio predviđen kao gost emisije, Gjenero je kazao da takvo ponašanje jednog političara nije vidio "još od vremena autoritarnog režima Franje Tuđmana u Hrvatskoj" i potom napustio studio.

Već sljedećeg dana u Sloveniji je Vajglovo upadanje u radijski eter postalo velika tema, a priopćenjima o cijelom slučaju oglasili su se i članovi Programskog savjeta RTV Slovenije. Zastupnici Slovenske demokratske stranke čak su zatražili hitnu sjednicu parlamentarnog odbora za medije. Mišljenje javnosti iznimno je kritično prema Vajglovom postupku, a od njega se očekuje javno očitovanje i isprika. Čim je izbio skandal, Vajgl se pokušao izvući tvrdnjom da nije on samoinicijativno zvao na radio, nego da su novinari s radija zvali njega. To je ubrzo opovrgnuto, a ta je neistina dodatno naštetila Vajglovom ugledu.

Vezane vijesti

Dvije godine nakon smrti Slovenci žale za političarem Drnovšekova formata

Dvije godine nakon smrti Slovenci žale za političarem Drnovšekova formata

Slovenski mediji posvetili su veliku pažnju odavanju počasti velikog slovenskog političara Janeza Drnovšeka u povodu druge obljetnice njegove smrti.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika