03.03.2009. / 08:24

Autor: Katarina Zorić

Nema krize u MUP-u: Policija za 164 milijuna kuna kupuje 800 novih vozila

U MUP-u navode da su se na kupnju novih automobila odlučili jer su prošle godine rashodovali 1175 vozila, koja su vraćena auto-dilerima, a ove godine istječe leasing za dodatna 483 automobila

Range Rover će biti najzastupljeniji među terencimaRange Rover će biti najzastupljeniji među terencimaMinistarstvo unutarnjih poslova do kraja ovoga mjeseca kupit će 800 novih vozila za 164 milijuna kuna bez PDV-a. Vozila će biti nabavljena putema leasinga, a vrijednost svakog automobila je oko 200 tisuća kuna.

Bit će nabavljeno ukupno 801 vozilo, od čega 601 osobno, piše Jutarnji list. Uz to će biti nabavljena i 64 terenska vozila za potrebe interventne i specijalne policije, 115 gospodarskih vozila za policijsku logistiku i jedno teretno.

Policijski će biti obilježeno 380 vozila, 28 vozila imat će djelomična policijska obilježja, a 398 automobila bit će namijenjena djelatnicima kriminalističke policije i tek osnovanoga policijskog USKOK-a te neće imati obilježja.

U MUP-u navode da su se na kupnju novih automobila odlučili jer su prošle godine rashodovali 1175 vozila, koja su vraćena auto-dilerima, a ove godine istječe leasing za dodatna 483 automobila.

"Morali smo taj broj nadoknaditi drugim automobilima, od kojih jedan dio ide i na korištenje novoformiranom USKOK-u", reako je Jutarnjem Dubravko Novak, tajnik ministra unutarnjih poslova.

Novak kaže da se leasing do sada pokazao boljom varijantom jer je policija manje novca ulagala u održavanje automobila i servisnih radionica. Napominje da je na taj način ušteđeno oko 20 milijuna kuna godišnje.

U MUP-u se ne boje rasta kamata i kažu da im dileri već izlaze ususret povoljnim aranžmani ma, prije svega zbog smanjene potražnje na tržištu automobila.

Za ovu najveću transakciju od dolaska novog rukovodstva MUP-a zadužena je Uprava za tehniku koju vodi načelnik Željko Fiolić. Natječaj za dobavljače bit će okončan 10. ožujka, kada će biti poznate i sve ponude.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika