03.03.2009. / 11:55

Autor: Katarina Zorić

Najbogatijeg Srbina pokosila kriza: Mišković mora prodati 20 posto Delte?

Navodno se Mišković tijekom susreta srpskih gospodarstvenika s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem požalio da će morati otpuštati radnike ako ne dobije kredit. Upućeni smatraju da će Mišković biti primoran prodati 20 posto kapitala kompanije ako ne dobije kreditnu potporu

Srbijanski tajkun nada se da će bankarskim kreditima uspjeti prevladati financijske probleme Srbijanski tajkun nada se da će bankarskim kreditima uspjeti prevladati financijske probleme Ekonomska kriza pogodila je i najvećeg srpskog tajkuna Miroslava Miškovića koji se bori s financijskim poteškoćama. Naime, iz Slovenije stižu informacije da Delta ne ispunjava ugovorene obveze u gradnji trgovačkog centra u Ljubljani u koji treba uložiti 242 milijuna eura, piše Poslovni dnevnik.

Unatoč tome, Delta je navodno dala ponudu za kupnju 48,3 posto kapitala Mercatora koje prodaje Pivovarna Laško. Ponudu za preuzimanje dijela kapitala Mercatora Mišković je dao u zajedničkom nastupu s više inozemnih investicijskih fondova. Srbijanski tajkun nada se da će s bankarskim kreditima uspjeti prevladati financijske probleme o kojima se već neko vrijeme priča u poslovnim krugovima.

Navodno se Mišković tijekom susreta srpskih gospodarstvenika s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem požalio da će morati otpuštati radnike ako ne dobije kredit. Upućeni smatraju da će Mišković biti primoran prodati 20 posto kapitala kompanije ako ne dobije kreditnu potporu.

Ako se infromacije o prodaji dijela Delte pokažu istinitima, postoji mogućnost da će se među kupcima naći mercator koji na području Srbije uspješno posluje već četiri godine.

Vezane vijesti

Monopol grupice bogataša: Srbija postala raj za Miloševićeve tajkune

Monopol grupice bogataša: Srbija postala raj za Miloševićeve tajkune

Srbija je raj za tajkune koji su za Miloševićeve vladavine stekli novac i utjecaj. Oni uspijevaju nepoželjnu konkurenciju držati podalje od svih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika