04.03.2009. / 10:17

Autor: Katarina Zorić

Ico Mateković nudi DORH-u torbu sa Zagorčevim draguljima

Mateković je već ranije ponudio DORH-u dokaze protiv Zagorca, a zauzvrat je tražio bolje uvjete u zatvoru u Lepoglavi, gdje se nalazi u izolacij. Međutim, do suradnje nije došlo

Ico MatekovićIco MatekovićOtmičar Zagorčeva sina Ico Mateković tvrdi da ima dragulje te da Državnom odvjetništvu može ponuditi nove informacije o slučaju dragulji. Prema pisanju Jutarnjeg lista, Mateković je ponudio svoje svjedočenje o tome da je za Zagorca prodavao dragulje.

Tvrdi da posjeduje fotografije dragog kamenja, ali i informacije o prodaji. Mateković navodno tvrdi da istražiteljima može predati torbu s dokumentima koji Zagorca izravno povezuju s određenim kriminalnim radnjama, a koje nisu povezane s aferom dragulji.

Mateković je već ranije ponudio DORH-u dokaze protiv Zagorca, a zauzvrat je tražio bolje uvjete u zatvoru u Lepoglavi, gdje se nalazi u izolacij. Međutim, do suradnje nije došlo.

Jutarnji piše da daljnji razgovori i pregovori s Icom Matekovićem uopće nisu upitni te kako postoji velika vjerojatnost da se s njim i postigne nagodba.

Nadležna tijela trenutno ne žele davati službene informacije o ovom slučaju, osim same potvrde da se provodi nova kriminalistička obrada nad Vladmirom Zagorcem.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika