04.03.2009. / 15:58

Autor: Andrea Belin

Hrga manipulira: sporazumni raskid ponuđen joj je prije tri mjeseca

Premda je novinarka, koja je trenutačno na bolovanju zbog ozljede kralježnice, tražila sporazumni raskid radnog odnosa, u njezinoj matičnoj kući ipak ju žele otpustiti, što znači i uskratiti joj prava na zdravstveno i mirovinsko

Novinarka je još na bolovanjuNovinarka je još na bolovanjuNovinarka NoveTv Mirjana Hrga podići će tužbu protiv ove komercijalne televizije. Mirjana je je već tri mjeseca na bolovanju i traži sporazumni raskid radnog odnosa, ali joj je NovaTv odlučila dati izvanredni otkaz, što zanju znači i gubitak prava na zdravstveno i mirovinsko osiguranje. Mirjana je navodno angažirala odvjetnicu i ako se televizija ne bude držala dogovora, podići će tužbu. Ipak, na NovojTv tvrde kako situacija baš i nije onakva kakvoj ju Hrga prikazuje. U službenom priopćenju koje je došlo u našu redakciju stoji kako je Hrgi odmah ponuđen sporazumni raskid radnog odnosa, no ona je na to reagirala na način da je otišla na tromjesečno bolovanje.

Što je u pozadini njezinog sukoba s poslodavcima još uvijek nije jasno, iako bi iza svega mogao stajati sukob s trenutačno bivšom prijateljicom Ivom Gačić. Mirjana se često žalila na količinu žutih vijesti u informativnim emisijama, dok je Ivi na prvom mjestu gledanost.

Prije nekoliko mjeseci, kad je navodno otvorila bolovanje za Jutarnji list je izjavila da je tražila sporazumni otkaz, a glavna urednica je kazala da su razgovarali o Mirjaninom Hrgom odlasku s televizije, međutim na koji način i kada, nisu još točno dogovorili. U nedavnom intervjuu za jedan tjednik požalila se na glavnu urednicu komentirajući da još nije dobila otpremninu. "Ništa ne radim jer sam na terapiji zbog ozljede kralježnice, ali to nije bio razlog mog odlaska s Nove TV", kazala je tada voditeljica. Hoće li se ovim slučajem zaista baviti pravni stručnjaci nitko ne želi komentirati, čak ni Hrga.

Vezane vijesti

Interna istraga zbog Svilana

Interna istraga zbog Svilana

Nova TV intenzivno provodi internu istragu svih navoda optužnice podignute protiv direktora njezina programa Siniše Svilana kojega zagrebačko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika