04.03.2009. / 17:26

Autor: Katarina Zorić

Odustali od tužbe protiv Đikića jer nije kompetentan za davanje izjava

"Dr. Ivan Đikić na jednome internetskom portalu grubo je oklevetao našu udrugu te smo, kako bismo zaštitili međunarodni ugled koji naša udruga ima, i dokazali da je sve što je on napisao i izrekao o ISABS-u obična laž, pokrenuli tužbu protiv njega. U međuvremenu je dr. Đikić pokrenuo nekoliko tužbi protiv hrvatskih znanstvenika te je od nekih odustao, a protiv nekih još vodi spor", navodi se u priopćenju

Ivan ĐikićIvan ĐikićMeđunarodno društvo primijenjenih bioloških znanosti (ISABS) odustalo je od tužbe protiv dr. Ivana Đikića kojega su tužili zbog klevete.

Iako se Đikić danas nije pojavio na raspravi, Društvo je ipak odlučilo povući tužbu nakon dvije godine.Priopćili su kako smatraju da osim u uskome biomedicinskom području kojim se kao znanstvenik bavi, nema potrebne kompetencije za davanje izjava u ostalim općedruštvenim područjima te da njegove izjave o tim pitanjima nisu vjerodostojne.

"Dr. Ivan Đikić na jednome internetskom portalu grubo je oklevetao našu udrugu te smo, kako bismo zaštitili međunarodni ugled koji naša udruga ima, i dokazali da je sve što je on napisao i izrekao o ISABS-u obična laž, pokrenuli tužbu protiv njega. U međuvremenu je dr. Đikić pokrenuo nekoliko tužbi protiv hrvatskih znanstvenika te je od nekih odustao, a protiv nekih još vodi spor", navodi se u priopćenju.

"Iz svega navedenog smatramo kako bilo koji oblik kontakta s dr. Đikićem, uključujući i ovu tužbu, ne bi doprinio radu udruge. Odustajemo od tužbe jer smatramo da sve što je dr. Đikić napisao o našoj udruzi danas nema nikakvu težinu", zaključuje ISABS u svom priopćenju.

Vezane vijesti

Ivan Đikić: Hrvatska znanstvena zvijezda u prestižnoj njemačkoj akademiji

Ivan Đikić: Hrvatska znanstvena zvijezda u prestižnoj njemačkoj akademiji

“Postati član Leopoldine doista je poseban osjećaj, jer pokazuje da su kolege u inozemstvu prepoznali znanstvena dostignuća mene i mojih suradnika na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika