05.03.2009. / 10:09

Autor: Katarina Zorić

Turizam: Na ljestvici konkurentnosti Hrvatska ispred Slovenije i Crne Gore

Najnoviji izvještaj Svjetskog ekonomskog foruma pokazuje da je Hrvatska i dalje u društvu zemalja poput Italije i Malte, ali i da je ispred ostalih zemalja srednje i istočne Europe poput Poljske, Mađarske i Bugarske

Hrvatska se i dalje nalazi među prvih 40 turistički najkonkuretnijih zemalja u svijetuHrvatska se i dalje nalazi među prvih 40 turistički najkonkuretnijih zemalja u svijetuPrema izvještaju o turističkoj konkurentosti koju je proveo Svjetski ekonomski forum, Hrvatska se nalazi na 34. mjestu ljestvice na kojoj su 133 zemlje.

Ovogodišnji izvještaj nazvan je Upravljanje u turbulentnom vremenu krize, a poseban je naglasak stavljen na utjecaj koje cijene energenata imaju na turizam, kao i na ulaganje u aktivnosti kojima je cilj privući turiste.

Najnoviji izvještaj Svjetskog ekonomskog foruma pokazuje da je Hrvatska i dalje u društvu zemalja poput Italije i Malte, ali i da je ispred ostalih zemalja srednje i istočne Europe poput Poljske, Mađarske i Bugarske.

U izvještaju se navodi da su neke od zemalja koje su Hrvatskoj izravni konkurenti poboljšale svoju poziciju na ljestvici turističke konkurentnosti. Tako se, primjerice, Cipar ove godine popeo za tri mjesta te se nalazi na 21. mjestu ljestvice, a Crna Gora se ove godine popela na 52. mjesto. Slovenija se nalazi odmah iza Hrvatske, na 25. mjestu.

Hrvatska je dobila visoke ocijene za turističku infrastrukturu, ali je u izvješću ukazano da nema dovoljan broj profesionalnog osoblja te da je loša povezanost zračnim prometom.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika