05.03.2009. / 12:22

Autor: Andrea Belin

Pesimistični Arsen Dedić: Živim u paklu od života!

Znate li koliko sam se puta, gledajući se u ogledalu, pitao da li da se obrijem ili da se ubijem", kazao je kantautor za Blic i dodao da je napisao novu knjigu koja se zove "Zidne novine ili (i)lirsko podjebavanje”, a njegovi će memoari biti objavljeni nakon smrti jer će, kaže, povrijediti mnoge. Ipak, prije toga ide u Padovu jer mu se pogoršalo zdravstveno stanje

Arsen ovih dana ide u bolnicu u PadovuArsen ovih dana ide u bolnicu u PadovuSkladatelj, pjevač i kantautor Arsen Dedić u intervjuu sa srpski Blic požalio se ondašnjim novinarima i kazao da živi u paklu od života. "Kako sam? Onako sam kakav mi je bio i prethodni život. Nikako. Okružen sam bolešću, smrću i ljudskom zlobom", izjavio je Arsen. Dodao je da uskoro, zbog lošeg zdravstvenog stanja, ponovno putuje bolnicu u Padovu, gdje mu je presađena jetra. Žao mu je što je zbog toga otkazao koncert u Beogradu koji je trebao održati 20. ožujka.

Priznaje da se najbolje osjeća dok je na sceni, međutim za koncert koji je planirao u Beogradu potrebno je nekoliko tjedana priprema i probi, a zdravstveno stanje mu to trenutačno ne dozvoljava. Rođeni Šibenčanin,naime, ima velikih zdravstvenih problema. "Eto, već pet godina živim s novom jetrom i ne znam koliko ću još dugo", kazao je Arsen za srpski Blic i dodao da je većina ljudi s njegovom dijagnozom već mrtva.
Tvrdi da je, nakon operacije, obećao da će na kontrole dolaziti dva puta godišnje, a u ovih pet godina je bio samo jednom. "Ali sada zaista moram otići. Nisam dobro. Moram živjeti zbog svoje unučice Lu.", kazao je pjevač.

Unatoč tome što je priznao da je unuka naslijedila njegove talente i ostalih članova obitelji jer se svi bave glazbom, iskreno se nada da se neće eksponirati u javnosti. Kada su ga novinari Blica pitali zašto tako razmišlja, kazao je da to s godinama postaje nepodnošljivo.

"Strašno je biti stalno izložen pogledima. Znate li koliko sam se puta, gledajući se u ogledalu, pitao da li da se obrijem ili da se ubijem", piše Blic. Napisao je novu knjigu koja se zove "Zidne novine ili (i)lirsko podjebavanje". Kaže da su to eseji koji se odnose na aktualnu vremensku i prostornu nevolju u kojoj živimo. Sprema i antologiju sa sedam cd-a. Napisao je memoare „Prvorazredni građanin drugog reda" koje će objaviti, kaže kad umre.

Naglasio je da će mnogima biti teško kad izađe jer je u knjizi spomenuo previše osoba koje su ga povrijedile. "Moja obitelj i ja bili smo žrtve raznih zlih ljudi. I politički sam stradao." kaže pjevač za Blic. Spomenuo je mnoge nedaće koje su mu se dogodile. Kazao je da je njegova Gabi izgubila prvo dijete jer su joj neki zlobnici javili da je izgorio u autu. Sve to vrijeme Arsen je radio i raditi će opet, čim se vrati iz Padove, kazao je za Blic.

Vezane vijesti

Nogometaši Novare također izborili ulazak u Seriju A

Nogometaši Novare također izborili ulazak u Seriju A

U osnovnom dijelu sezone u talijanskoj Seriji B direktan ulazak u Seriju A su izborili nogometaši Atalante i Siene. Nakon dodatnih kvalifikacija isto… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika