05.03.2009. / 18:45

Autor: Stjepan Marković

Izvršni odbor odlučio: Mamić ostaje u Dinamu

Mamićeva ostavka će prema riječima Barišića biti ponovno tema na redovitoj sjednici Izvršnog odbora koja je zakazana za 30. ožujka

Siniša Jagodić, Tin Dolički, Mirko Barišić i Mirko ĐurašinSiniša Jagodić, Tin Dolički, Mirko Barišić i Mirko ĐurašinPrema očekivanjima Izvršni odbor Dinama je na izvanrednoj sjednici odbacio ostavku Zdravka Maimća na funkciju izvršnog dopredsjednika kluba. Na konferenciji za novinare Mirko Barišić, predsjednik Dinama i IO rekao je: ”Jučer sam imao razgovor s mojom prvim suradnikom Zdravkom Mamićem koji je donio odluku da podnese ostavku. Razumijem probleme s kojima se Izvršni dopredsjednik susreće no predložio sam Izvršnom odboru da ne prihvati njegovu ostavku."

Barišić je naglasio kako je odluka o ne prihvaćanju ostavke bila jednoglasna, a Mirko Đurašin, predsjednik Nadzornog odbora dodao je: "Puno smo raspravljali o želji Izvršnog dopredsjednika da digne sidro i ode, no nismo je mogli prihvatiti. Znamo da mu nije lako no uvjeren sam da ovaj klub bez njegovog rada, energije i temperamenta ne bi bio ono što danas jest. A to je klub koji se bori za titule hrvatskog prvaka i igra europske utakmice." Đurašin je kazao kako je Mamić zahvaljujući transferima Dinamo učinio jednim od najvećih izvoznika u Hrvatskoj.

Tim Dolički, član IO, je rekao da se odluka o odlasku prvog operativaca iz kluba ne može donijeti preko noći. "Klub mora funkcionirati u svakom trenutku. Da smo prihvatili ostavku pitanje je kako bi klub funkcionirao." Dolički je istaknuo kakao Mamić ima podršku Izvršnog odbora bez obzira što netko o njemu mislio.

Mamićeva ostavka će prema riječima Barišića biti ponovno tema na redovitoj sjednici Izvršnog odbora koja je zakazana za 30. ožujka.

Izvršni odbor je osim odbijanja Mamićeve ostavke donio odluku o imenovanju Krune Jurčića novim trenerom Dinama te o raskidanju ugovora s napadačima Boškom Balabanom i Tomom Šokotom.
Odluka o Vlakovoj smjeni i imenovanju Jurčića je prema riječima Barišića također je donesena jednoglasno. ”Odluku o promjeni trenera donijeli smo jer želimo da dođemo do prepoznatljive igre. Za momčad Dinama svaka utakmica mora biti kao priprema za europske susrete. Pravila su se promijenila i sada je puno lakše izboriti nastup u Ligi prvaka što moramo iskoristiti. Bez prave i atraktivne igre ne možemo računati ni na publiku." Barišić je odbacio tvrdnje da je poraz od Hajduka na Poljudu utjecao na odluku o ostavci istaknuvši da su porazi sastavni dio nogometa.

Na pitanje tko je predložio Jurčića te tko će biti članovi stručnog stožera Barišić je odgovorio: "Struka sa sportskim direktorom (Zoranom Mamićem op.a.) na čelu predložila je novog trenera. Novi trener će sastavi stručni stožer uz suglasnost Uprave i Sportskog direktora." Barišić je naglasio da su i svi dosadašnji treneri imali slobodne ruke kod izbora svojih pomoćnika. Iako se spekuliralo kako će novi trener Dinama biti Ilija Lončarević ova informacija se pokazala krivom. On će najvjerojatnije ostati u Lokomotivi. Barišić je potvrdio da su razgovarali s Lončarveićem no odbio je reći koja je bila tema razgovora i zašto nije došlo do njegovog imenovanja. U klubu su rekli da su s Vlakom sporazumno raskinuli suradnju te da će isto biti učinjeno s ostalim članovima njegovog stručnog stožera koji ne budu našli svoje mjesto u Jurčićevom stožeru.

Kao razlog za raskid ugovora s Balabanom i Šokotom navedeni su sportsko financijski razlozi. "Raskid ugovora vodit će Sportski direktor, a sve će biti napravljeno po Fifinim i Uefinim pravilima", kazao je Barišić.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika