06.03.2009. / 10:03

Autor: Katarina Zorić

Borba tajkuna s krizom: Todorić i Mišković otimaju se za tržište Republike Srpske

U potrazi za novim potrošačima vlasnik Agrokora nedavno je u Istočnom Sarajevu otvorio veliki Maxi Konzum u sklopu trgovačkog centra Tom

Ivica Todorić i Miroslav MiškovićIvica Todorić i Miroslav MiškovićHrvatski i srpski tajkuni Ivica Todorić i Miroslav Mišković kreću u oštru borbu za tržište Republike Srpske koje bi ih moglo spasiti u vremenu krize. U potrazi za novim potrošačima vlasnik Agrokora nedavno je u Istočnom Sarajevu otvorio veliki Maxi Konzum u sklopu trgovačkog centra Tom.

To je prvi novootvoreni Konzumov objekt od ukupno tri preuzeta marketa kompanije Tomašević koji je jedan od vodećih trgovačkih lanaca u istočnom dijelu Republike Srpske, piše Poslovni dnevnik. Širenju tu nije kraj jer Konzum do sredine ovoga mjeseca planira i otvaranje svojih poslovnica u Foči i na Palama.

Kompanija Tomašević koju je Todorić preuzeo prije nešto više od mjesec dana ima maloprodajne objekte i u Bjeljini te veleprodaje u Trebinju. Konzum je krajem prošle godine raspolagao sa 78 maloprodajnih objekata u BiH, uključujući i šest Kozomo drogerija. Nakon četiri godine nazočnosti na tom tržištu, Konzum je preuzeo lidersku poziciju od Mercatora.

Međutim, ni Miškovićeva Delta Maxi ne čeka skrštenih ruku dok se Todorićev Konzum nastoji proširiti na prostor Republike Srpske. Iako Delta Maxi ima samo jedan prodajni objekt na tom području i to u Jajcu, spremaju se ove godine otvoriti trgovačke centre u Sarajevu, Zenici, Tuzli i Mostaru.

Iz Miškovićeve kompanije stižu najava kako će im ova godina biti pravi zalogaj na bosanskohercegovačkom tržištu. Delta Maxi do 2013. planira u BiH izgraditi 50 novih marketa s investicijom od 200 milijuna eura.

Vezane vijesti

Dodik ne želi Jovanovića u novoj vladi Srbije

Dodik ne želi Jovanovića u novoj vladi Srbije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u subotu je izjavio kako je protiv toga da Liberalno-demokratska partija (LDP) Čedomira Jovanovića uđe u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika