06.03.2009. / 12:18

Autor: Katarina Zorić

"Borba" s korupcijom: Mesić pomilovao gospodarske kriminalce

Mesić je, među ostalima, pomilovao bivšeg stranačkog kolegu Marka Pušića iz HNS-a koji je osuđen na dvije godine zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti

Mesić je dosad pomilovao više od 600 kažnjenikaMesić je dosad pomilovao više od 600 kažnjenikaIako je predsjednik Stjepan Mesić često kritizira korupciju u hrvatskom društvu, to ga ipak nije spriječilo da pomiluje dvojicu osuđenih za gospodarski kriminal što je izazvalo burne reakcije javnosti.

Mesić je, među ostalima, pomilovao bivšeg stranačkog kolegu Marka Pušića iz HNS-a koji je osuđen na dvije godine zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti zajedno s bivšim direktorom Croatia Busa Leonom Sulićem, javlja Nova TV.

Predsjednikovo pomilovanje dobio je i bivši direktor Županijskih cesta Požeško-slavonske županije Milan Ivanko. On je zajdeno s Vladom Zecom proglašen krivim za malverzacija teških oko 200 milijuna kuna koje su požeško-slavonsku županiju odvele u bankrot.

Mesić je dosad pomilovao više od 600 kažnjenika, među ostalima, i Anu Magaš koja je optužene za ubojstvo supruga. To je pomilovanje također izazvalo brojne reakcije.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika