06.03.2009. / 13:44

Autor: Katarina Zorić

Definitivni krah: Pliva prodaje svoj najmoderniji pogon

U Plivi ne žele komentirati navedene spekulacije o budućnosti pogona u Marofu, ali potvrđuju da će se u tom dijelu poslovanja dogoditi određene promjene

Ministar Primorac s bivšom Plivinom gardom: Željkom Čovićem i dirktorom Barra Paulom Bisarom na otvaranju radova u Savskom MarofuMinistar Primorac s bivšom Plivinom gardom: Željkom Čovićem i dirktorom Barra Paulom Bisarom na otvaranju radova u Savskom MarofuPliva će tijekom ovog proljeća u potpunosti ukinuti odjel biotehnologije, a nagađa se da je jedna od opcija nakon ukidanja odjela i prodaja novoizgrađenog biofarmaceutskog pogona u Savskom Marofu koji je s radom trebao započeti u ovoj godini, piše Poslovni dnevnik. Promjene su navodno nužne kako bi se ostvarila integracija u poslovanju s izraelskom Tevom.

Odjel biotehnologije svojedobno je najavljen kao jedna od najperspektivnijih grana Plivina budućeg poslovanja. Prije tri godine u Savskom Marofu započela je izgradnja višenamjenskog biofarmaceutskog postrojenja vrijednog 20 milijuna dolara, a tamo je trebalo biti zaposleno 80 ljudi. Sada se nagađa da bi Teva mogla oglasiti prodaju toga pogona.

U Plivi ne žele komentirati navedene spekulacije o budućnosti pogona u Marofu, ali potvrđuju da će se u tom dijelu poslovanja dogoditi određene promjene. "S obzirom da Teva raspolaže najsuvremenijim kapacitetima u području biotehnologije, nakon sveobuhvatne evaluacije postojećih projekata očekuje se značajnije smanjenje opsega Plivinih aktivnosti u tom segmentu poslovanja", izjavila je Poslovnom dnevniku direktorica komunikacija Tamara Pečarević-Sušanj.

Gotovo svi zaposlenici odjela biotehnologije nalaze se među osamstotinjak zaposlenika čiji je otkaz početkom veljače najavila uprava kompanije. Zanimljivo je što su domaći analitičari predviđali da će pogon u Savskom Marofu biti jedan od važnijih aduta Plive.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika