07.03.2009. / 11:13

Autor: Katarina Zorić

HRT-ov odgovor Jadranki Kosor: Ni Vlada nije snizila PDV pa ni mi nećemo TV pristojbu

Uprava HRT-a je istaknula da je povećanje televizijske pristojbe regulirano zakonom, i to prema modelu financiranja preuzetom od europskih javnih radiotelevizija. Pristojba je, naime, usklađena s rastom prosječne neto plaće u prošloj godini te od 1. ožujka iznosi 78 kuna

Uprava HRT-a je istaknula da je povećanje televizijske pristojbe regulirano zakonomUprava HRT-a je istaknula da je povećanje televizijske pristojbe regulirano zakonomNakon što je potpredsjednica Vlade Jadranke Kosor zatražila od HRT-a da se cijena TV pristojbe vrati na iznos prije nedavnog poskupljenja od 5 kuna, s HRT-a je stigao odgovor da ni Vlada nije smanjila PDV.

"HRT sa svojim planovima i poslovanjem prati Vladine preporuke o štednji, ali moram reći i da nismo primijetili da su druga javna poduzeća snižavala cijene izvan ekonomskih načela ili da je smanjen PDV, koji je za državni proračun otprilike isto što i RTV pristojba za HRT", prenosi Novi list izjavu glasnogovornika HRT-a Janosa Romera.

Uprava HRT-a je istaknula da je povećanje televizijske pristojbe regulirano zakonom, i to prema modelu financiranja preuzetom od europskih javnih radiotelevizija. Pristojba je, naime, usklađena s rastom prosječne neto plaće u prošloj godini te od 1. ožujka iznosi 78 kuna.

Na poziv Vlade, HRT je donio program kojim planira uštedjeti više desetaka milijuna kuna.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika