07.03.2009. / 17:05

Autor: Katarina Zorić

Mesić: Slovenci su već donijeli odluku i što bi onda komisija za medijaciju trebala riješiti

Rekao je kako će se u ponedjeljak znati hrvatski odgovor na prijedloge europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna o posredništvu u hrvatsko-slovenskome graničnom sporu

Mesić smatra da bi medijacija možda mogla predložiti treće rješenjeMesić smatra da bi medijacija možda mogla predložiti treće rješenje"Situacija se mijenja iz sata u sat i ja trenutno ne znam što se nudi i kakav se prijedlog nudi za medijaciju. No, znam koje su moje ovlasti. Predsjednik Republike odgovara za teritorijalni integritet RH i budite sigurni da ću ja svoju funkciju do kraja znati odigrati", rekao je danas novinarima predsjdenik Stjepan Mesić odgovarajući na pitanje je li Hrvatska odustala od zahtjeva da se granični spor sa Slovenijom riješi na Međunarodnom sudu.

Rekao je kako će se u ponedjeljak znati hrvatski odgovor na prijedloge europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna o posredništvu u hrvatsko-slovenskome graničnom sporu. Predsjednik se pita što bi komisija za medijaciju trebala riješiti s obzirom na to da je slovenski parlament već donio odluku da je njihova granica na našoj obali. "Vjerojatno očekuju da komisija tu odluku i potvrdi", rekao je Mesić.

Mesić smatra da bi medijacija možda mogla predložiti treće rješenje. Prema njegovu mišljenju, to je status quo i da se cijeli taj spor zamrzne do nekoga drugog vremena. On smata da bi takav prijedlog za Hrvatsku bio u redu.

Mesić ne vidi nijedan razlog zbog kojega bi netko iz bilo koje međunarodne institucije pritiskao Hrvatsku na način da se u našem slučaju ne mora primijeniti međunarodno pravo.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika