08.03.2009. / 10:09

Autor: Katarina Zorić

Hodak: Strani novinari se pitaju je li u Hrvatskoj moguća politička presuda

Zagorčev odvjetnik napomenuo je da novinari NY Timesa dobro znaju njegov životopis, ali da o Zagorcu znaju baš sve

Zvonimir HodakZvonimir HodakZvonimir Hodak, odvjetnik generala Vladimira Zagorca, dao je u Zagrebu intervju novinarima New York Timesa. Novinare je najviše zanimalo je li u Hrvatskoj koja je već gotovo ušla u EU, moguća politička presuda, javlja Večernji list.

"Razgovarali smo gotovo tri sata, u najvećem dijelu zanimala ih je presuda i slučaj Zagorec, a u manjem dijelu razgovarali smo o ubojstvu moje kćeri", rekao je Hodak. Dodaje da je novinarima rekao kako ipak sumnja u motiv Mladena Šlogara, ubojice njegove kćeri Ivane.

Zagorčev odvjetnik napomenuo je da novinari NY Timesa dobro znaju njegov životopis, ali da o Zagorcu znaju baš sve. "Tijekom razgovora iskristalizirao se stav blizak Amerikancima – da to što se Vladimir Zagorec obogatio stvar je poreznog ureda, a bez dokaza ne može biti osuđen na sedam godina", rekao je Hodak.

Smatra kako su strani novinari drukčijeg tipa od većine hrvatskih. "Čini se da nisu došli u Hrvatsku formirati svoju, nego – istinu", istaknuo je odvjetnik Hodak.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika