08.03.2009. / 10:29

Autor: Katarina Zorić

Udar krize: Todorić bježi s burze zbog pada vrijednosti dionica

Budući da su cijene dionica krenule u potpuno suprotnom smjeru, Agrokor želi povući iz kotacije barem one tvrtke koje imaju mali tzv. free float, od nekoliko postotaka dionica u trgovanju

Ivica TodorićIvica TodorićIvica Todorić odlučio je skinuti Agrokorove dionice s burze zbog velikog pada vrijednosti dionica. Na Zagrebačkoj burzi kotira šest Todorićevih tvrtki - Jamnica, Ledo, Konzum, Belje, Tisak i Zvijezda. U Agrokoru navode da cijene dionica nemaju veze s vrijednošću poduzeća koja su i ovu godinu započela rastom prihoda, piše večernji list.

Budući da su cijene dionica krenule u potpuno suprotnom smjeru, Agrokor želi povući iz kotacije barem one tvrtke koje imaju mali tzv. free float, od nekoliko postotaka dionica u trgovanju. Prema pisanju lista, o sličnom potezu razmišlja i Ericsson Nikola Tesla, brodarske kompanije te građevinari. Već prije to je zatražilo Belišće i još neke tvrtke. Iako su se do nedavno sve tvrtke voljele gledati na burzi,sada samo žele pobjeći.

Naime, financijska kriza Zagrebačkoj burzi donijela je drastično smanjenje vrijednost dionica i do 90 posto, a to je dovelo do aspurda vrijednost i tržišnu kapitalizaciju tvrtki koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi. Budući da na burzi dominira nedostatak kapitala kod ulagača, ceh su platile dionice svih tvrtki bez iznimke. Zbog svega toga nastupila je prava erupcija nezadovoljstva, a burzi se upućuju zahtjevi da se njezine dionice delistiraju sa ZSE.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika